Actief in de vakantie met het Young Scientist vakantieboek en Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

De vakantie komt er weer aan! Een paar weken genieten van de rust, vrijheid en een tijd zonder verplichtingen. Maar soms zijn die verplichtingen eigenlijk ook wel prettig. Ken je dat gevoel dat je je ontzettend verveelt? Niet fijn, toch? Voor niemand, eigenlijk. Want zelf zie je de muren op je af komen als je je verveelt, maar ook de mensen in je omgeving zijn daar niet zo blij mee. Dat hangen en gezeur, geklaag en gemopper. Dan kun je maar beter goed voorbereid aan je vakantie beginnen en wat leuke activiteiten bedenken die je kunt doen. Als ik je twee voorstellen mag doen: zie hier het Young Scientist Vakantieboek en het Onwijs Grote Filosofie Doeboek.

Het Young Scientist Vakantieboek zomer 2018

Het tijdschrift New Scientist komt met een superleuk vakantieboek voor deze zomer. Het boek heeft dit keer geen indeling op landen, zoals het in eerdere jaren heeft gedaan, maar juist op onderwerp. Zo kun je nog beter toespitsen op dingen die je aan het doen bent. Misschien komen enkele feitjes en weetjes wel perfect van pas en kun je ze meteen gebruiken! De thema’s zijn onder andere: Sterren kijken, kamperen, dieren spotten, waterpret, aan het strand, pretparken en binnen surfen. Ieder onderwerp bestaat weer uit een aantal delen. Zo lees je in het hoofdstuk Vuur Maken van het Young Scientist Vakantieboek zomer 2018 niet alleen over hoe je vuur maakt, maar ook over de geschiedenis van vuur, hoe bosbranden ontstaan, over het Olympisch vuur, kraak je codes met Richard Wrangham en voer je een vurig experiment uit. Lekker lezen dus, maar ook een beetje leren. En vooral heel veel doen! Het is immers vakantie, dan wil je niet alleen maar leren 🙂

Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek 2018

Filosoferen saai? Welnee! Niet als het aan de mensen van Filosofie Magazine ligt, in ieder geval. Dit Onwijs Grote Filosofie Doeboek zit vol opdrachtjes, puzzels, vragen en vrolijke verhalen die je kunt lezen en waar je wat van kunt opsteken. Het boek bestaat uit tien hoofdstukken, variërend van Tijd tot Robots, van De Werkelijkheid tot Ethiek en Dieren. En natuurlijk over Vakantie, want ook daar zijn genoeg vragen over te stellen. Ieder hoofdstuk wisselt leuke weetjes, interessante artikeltjes en vooral veel puzzels en opdrachten.

Conclusie over Young Scientist Vakantieboek en het Onwijs Grote Filosofie Doeboek

De beide vakantieboeken wisselen informatie en activiteiten in rap tempo met elkaar af. De populair-wetenschappelijke tekstkaders worden aangevuld met vrolijke illustraties en veel opdrachtjes. Die wisselen van puzzels tot invulopdrachten, van codes en doolhoven tot creatieve experimenten. De hele zomer zul je er waarschijnlijk niet mee doorkomen – haal ze dus vooral allebei in huis! Door: Score: Young Scientist Vakantieboek en het Onwijs Grote Filosofie Doeboek krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Young Scientist Vakantieboek,
Veen Media, 100 pagina’s, paperback.
Vanaf: 8 jaar. ISBN: 9789085716129. Prijs: 12.50 euro.
Ga direct naar Young Scientist Vakantieboek op BOL.com.
Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek,
Veen Media, 100 pagina’s, paperback.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789085716303. Prijs: 12.50 euro.
Ga direct naar Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.