Boek recensie: Hoe vang je een kangoeroe? Young Scientist

Hoe vang je een kangoeroe boekbespreking

Het populair-wetenschappelijke tijdschrift NewScientist brengt regelmatig publicaties op de markt voor een jonger publiek, onder de naam Young Scientist. Zo ook dit compacte boekje met 100 waanzinnige weetjes over dieren, met de titel: Hoe vang je een kangoeroe?

Fun facts over dieren

Hoe vang je een kangoeroe is een boekje van Young Scientist dat zich richt op de doelgroep van 8-12 jaar oud. Dat lukt ze ook geweldig goed: de schrijfstijl is vlot en bevat weinig woorden waar jongere lezers over zullen struikelen. Ook de fun facts over dieren spreken tot de verbeelding: hoe groot is de tong van het grootste dier op aarde? Waarom ruiken honden elkaars drollen? Welk dier is niet kapot te krijgen? Hoe oud kunnen reuzenschildpadden worden? De antwoorden op deze vragen zijn helder en kort omschreven. Soms krijg je zelfs een soort miniquiz, waardoor het boekje wat interactiever is. Je leest de wetenschappelijke verklaring, een stukje tekst en uitleg over eventuele onderzoeken en daarmee klaar. Een vrolijke lijntekening illustreert de vraag, waardoor het visueel aantrekkelijker wordt om door het boekje te bladeren en willekeurig vragen op te zoeken.


Ga direct naar Hoe vang je een kangoeroe? op BOL.com.

Recensie over Hoe vang je een kangoeroe?

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in fun facts en het dierenrijk is Hoe vang je een kangoeroe? een geweldig leuk boekje. Het bevat meer dan 100 fun facts over de meet uiteenlopende dieren, van de huisdieren tot exotische dieren als de schildpad en de flamingo. Het boekje is geschreven voor kinderen van 8-12 jaar en is prima afgestemd op het taalgebruik: wetenschappelijke benamingen worden bijvoorbeeld nauwelijks gebruikt en er wordt regelmatig een leuk grapje gemaakt. Het boekje geeft overigens niet veel meer info dan het antwoord op de gestelde vragen: enerzijds is dat jammer, aand e handere kant is dat precies wat ze beloven.

Score: 8


Informatie

Titel: Hoe vang je een kangoeroe?
Auteur:
Uitgever: Veen Media
Aantal pagina’s: 198
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789085717966
Prijs: 11.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.