logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

You Are Good: armbandje tegen pesten


you are good armbandje

You Are Good is een initiatief van Marije Kat (29) en Lindy Robles (25) om pesten uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Zij willen op een positieve manier awareness voor het probleem creëren door het op de markt brengen van armbandjes met daarop de tekst You are goodMet het dragen van de bandjes kan iedereen, jong en oud, een statement maken tegen pesten. In januari werd het bandje gelanceerd op een school in Amsterdam en werd het eerste You Are Good armbandje uitgereikt aan Marinus van den Berg, die deze ontvangst nam namens de ouders van Tim Ribberink. De reacties tot nu toe zijn overweldigend. Scholen bestellen massaal de bandjes om aan hun leerlingen te geven om zo duidelijk te maken dat zij pesten niet tolereren op school, verschillende ondernemers die de bandjes aan klanten geven en ouders die ze aan hun kinderen geven maar ook zelf dragen.

you are good 2Impact

De aanleiding voor dit initiatief is de dood van Tim Ribberink. Hierdoor zijn de twee vriendinnen in gesprek geraakt over pesten. Zij hebben hier allebei ook mee te maken gehad en dus weten ze als geen ander wat voor impact dit op je leven kan hebben, zelfs nog op latere leeftijd. Marije en Lindy besloten om hier wat aan te doen. Ze kozen voor armbandjes omdat dit gedragen kan worden door jong en oud, man en vrouw.

Steun van winkelketens en bekende Nederlanders

Dat zij niet alleen staan in hun project blijkt ook uit de reacties van de winkelketens die meteen bereid waren om aan dit project mee te werken. De bandjes zijn te koop in 900 winkels van Zeeman, vanHaren, Kijkshop en Lucardi en via de website www.youaregood.nl. Een deel van de opbrengst gaat naar de Kindertelefoon en Sensoor. Daarnaast hebben een aantal bekende Nederlanders hun steun betuigd aan dit project door mee te werken aan een filmpje waarin ze allemaal een bandje dragen en You Are Good’ zeggen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rhhRHGP2t-0]

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.