logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Yotam Ottolenghi bezoekt Amsterdam in november 2024


Yotam Ottolenghi theatertour Comfort Datum: 12-11-2024 t/m 12-11-2024
Locatie: Amsterdam AFAS Live
Adres: Amsterdam (Route)

Internationaal geprezen chef-kok en auteur Yotam Ottolenghi introduceert zijn langverwachte nieuwe boek: Comfort, een meeslepende verzameling van meer dan honderd recepten doordrenkt met verhalen over zijn jeugd en thuis. Met het boek viert Ottolenghi niet alleen zijn eerste grote release sinds de baanbrekende werken Simple en Flavour, maar ook een internationale ‘Comfort’ tour met een exclusieve stop in Amsterdam AFAS Live op 12 november dit jaar.

Meer weten?

Kaartjes voor attracties en uitjes kopen doe je bij:


Over het boek Comfort

Comfort gaat over comfort food in Ottolenghi-style, waar klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met Yotams unieke benadering. Wie bij comfort food dacht aan pizza en lasagne, richt Ottolenghi zich tot met een culinaire ‘think again’. Van gekarameliseerde uien orecchiette met hazelnoot en crispy salie tot ‘cheesy bread soup’ met savooiekool en cavolo nero – Ottolenghi laat zien dat comfort food een kunst op zich is. Met verhalen over zijn jeugd en zo’n 200 afbeeldingen is Comfort een sfeervolle viering van eten en thuis – van de connecties die we maken tijdens het koken en die we doorgeven van generatie op generatie.

Comfort zal te koop zijn in alle winkels en online vanaf 5 september 2024.

Over de tour

Ter ere van zijn langverwachte boek trekt Yotam eind 2024 de wereld over voor ‘The Comfort Tour’, met een stop in Amsterdam op 12 november. Elke show zal Yotam worden vergezeld door een speciale gast, waarmee hij samen het thema ‘comfort’ zal verkennen.  Op een unieke manier overbrugt Yotam de kloof tussen hemzelf: auteur, en publiek. Zo zal hij het publiek niet alleen voorzien van kooktips op Ottolenghi-niveau, maar vertelt hij ook verhalen over zijn jeugd, reizen en thuis en neemt hij het publiek mee door zijn persoonlijke reis aan ervaringen die hij vertaalde in zijn recepten in Comfort

Tickets voor ‘Yotam Ottolenghi: The Comfort Tour’ zijn vanaf nu verkrijgbaar. Een beperkt aantal tickets is beschikbaar, waaronder een selectie dinner seats: speciaal voor de show stelt restaurant First in AFAS Live, in samenwerking met Vineyard cateraar, een speciaal menu samen bestaande uit herkenbare en vertrouwde Ottolenghi ingrediënten, met een culinaire twist.

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is chef-patron van de vier in Londen gevestigde Ottolenghi-delicatessenzaken, evenals de restaurants NOPI en ROVI. Hij is auteur van acht bestverkochte en veelvuldig bekroonde kookboeken. Ook schrijft Yotam al meer dan dertien jaar wekelijks een column voor Saturday Guardian en draagt hij regelmatig bij aan de New York Times. Zijn pleidooi en liefde voor groenten en voorheen als ‘exotisch’ beschouwde ingrediënten hebben geleid tot wat sommigen ‘het Ottolenghi-effect’ noemen: maaltijden die barsten van kleur, smaak, overvloed en warmte – letterlijk en figuurlijk.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.