logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Yono and the celestial elephants

Yono and the Celestial Elephants lijkt op het deel van een educatieve cartoon bedoeld voor peuters, maar verbergt dien van binnen een diep verhaal, dat juist bedoeld is voor volwassenen. De gameplay schommelt daar jammer genoeg een beetje tussenin, wat het spel lastig te plaatsen maakt. Maar werkt het als geheel?

Yono

Yono and the Celestial Elephants draait helemaal om de blauwe olifant Yono. Hij moet zich door een nieuwe wereld bewegen, waarbij hij al snel ontdekt dat hij heel bijzondere gaven heeft. Een beetje goddelijke gaven, als je dat zo mag zeggen. Doordat hij door de wereld beweegt, gaan mensen weer geloven in sprookjes en wonderen. Ze hebben het over voorspellingen en profetieën. Niet dat Yono daar veel mee op heeft, maar mensen helpen doet hij graag.

Vrolijke game

Ondanks al die ‘zware’ onderwerpen ziet Yono er bijzonder vrolijk en gezellig uit. En zwaar zijn de verhalen zeker. Zo is er een bepaalde spanning tussen de mensen en de robotachtige Mekani, de Day of the Dead-achtige Bonewights, maar is er ook sprake van oneerlijke belastingheffing, de kwestie ‘macht’ en zijn er tal van levensvragen verborgen in zijn lichtblauwe verpakking. Toegegeven: deze problematieken worden niet heel erg benadrukt in de game, maar het is wel aanwezig.

Avonturengame

Hoe filosofisch de game ook is, Yono and the Celestial Elephants is in de basis behoorlijk standaard voor een avonturenspel. Tijdens de reizen van stad naar stad komt Yono tal van puzzels tegen waarmee hij nieuwe routes opent, rotsen breekt of moet hij bepaalde constructies in werking zeggen. Het is allemaal heel eenvoudig en stiekem best vertederend, ook al zijn de puzzels helemaal niet moeilijk.

Ga direct naar Yono and the Celestial Elephants op BOL.com.


Recensie over Yono and the Celestial Elephants

Yono and the Celestial Elephants ziet er misschien heel eenvoudig uit, maar er steekt een mooi en filosofisch verhaal achter. Die boodschap lijkt belangrijker dan de spelbeleving: als avonturenspel maakt Yono niet bepaald indruk. Heb je trek in een luchtige game met schattige elementen, is het een erg leuk spel.

Score: 7


Info

Yono and the Celestial Elephants, Mindscape
Nintendo Switch, avontuur.
Prijs: 29.99 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.