logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: YOAST SEO – de handleiding

Bloggers weten als geen ander: je succes valt of staat bij een goed SEO-beleid. Ofwel: zorgen dat je artikelen goed gevonden worden binnen Google (en andere zoekmachines, maar in mijn ervaring: Google). En dat is een hele opgave, kan ik je vertellen! Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die je daarbij kunnen helpen. Ieder blog maakt bijvoorbeeld gebruik van een optimalisatiemanier, zoals een thema dat de juiste informatie overdraagt of een bepaalde plugin. YOAST SEO is daarbij één van de meest bekende (en één van de meestgebruikte) plugins die je kunt krijgen. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken deze plugin. Het leuke is: het is van Nederlandse bodem! De plug-in is geschreven door dorpsgenoot Joost de Valk. Hij schreef samen met Marieke van de Rakt, Fleur Heesen en Maartje van Erp dit boek: Zo werkt YOAST SEO.

Zo werkt YOAST SEO

In de basis is Yoast SEO eigenlijk heel eenvoudig. dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik bedoel juist dat het een heel toegankelijke toevoeging is op je website. De plugin neemt je stap voor stap mee door het optimalisatieproces, geeft je tips en vertelt je wat er nog ontbreekt om te voldoen aan alle SEO-eisen die Google aan je website stelt. Een kind kan de was doen, zou je denken, maar er schuilt natuurlijk meer achtereen goede optimalisatie dan het afwerken van een checklist. En: hoe gebruik je die checklist optimaal? Daar komt toch een stukje kennis en ervaring om de hoek kijken. Wil je het onderste uit de kan halen, dan zul je toch moeten weten wat je doet. En met al die concurrentie om je heen… is dat geen overbodige luxe!

Stap voor stap

Zo werkt YOAST SEO neemt je door de hele plugin. In duidelijk taal, ruim voorzien van screenshots, zie je hoe de plugin in elkaar steekt en welke informatie er ingevuld moet worden voor een optimale werking. Het boe kbegint dan ook bij de basis. Hoe werken zoekmachines, en wat is SEO nu precies? Vervolgens ga je aan de slag met de plugin door een focuskeyphrase te kiezen en die op de juiste manier te verwerken. Daarbij krijg je overigens niet alleen de standaard functies van YOAST te zien, maar worden ook de premium functies uitgebreid besproken. Heb je dus geld geïnvesteerd en werk je met de betaalde plugin, dan kun je ook daar optimaal mee aan de slag met dit boek.


Ga direct naar Zo werkt YOAST SEO op BOL.com.

Recensie over Zo werkt YOAST SEO

Ben je bekend met de YOAST SEO plugin, dan ken je vast ook de vele blogs die geschreven zijn om je beter vindbaar te maken. Dit boek is eigenlijk het summum van kennis: alle informatie over SEO en de YOAST plugin verzameld op één plek, netjes gestructureerd en heel fijn geschreven. Natuurlijk worden er meer dan genoeg termen gebruik in het boek, maar nooit zonder ze eerst uit te leggen en toe ge lichten. Zo ben je na het lezen van dit boek een stuk wijzer. Handig is ook de bewaarfunctie: alle onderwerpen zijn netjes opgesplitst en verzameld in een index, zodat je later het boek erbij kunt pakken als je meer wil weten over een bepaald onderwerp. Minpunt: veel van de informatie vind je natuurlijk ook online, dankzij die duidelijke blogs.

Score: 8


Informatie

Titel: Zo werkt YOAST SEO
Auteur:
Uitgever: Van Duuren
Aantal pagina’s: 256
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463562386
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.