Game review: Xuan Yuan Sword 7


unnamed

In de wijde wereld van games is er een enorm aanbod. Het is makkelijk om standaard te kiezen voor games van de grote softwarehuizen, maar ik kan vaak ook genieten van games die door wat kleinere, onafhankelijke studio’s worden ontwikkeld. De kans om Xuan Yuan Sword 7 te testen liet ik dan ook niet zomaar aan me voorbij gaan: het zag er veelbelovend uit, met felle gevechten en interessante personages. En de combinatie van actie en RPG doet het altijd goed 🙂

Hoofdpersoon

Het is niet moeilijk om niet van het hoofdpersonage te houden. Jij speelt als Taishi, die direct in de zorgzame modus schiet wanneer zijn zus ziek wordt. Hij zet alles op alles om het juiste geneesmiddel te verkrijgen. Ondanks het feit dat hij een bekwaam strijder is, is hij ook heel zelfbewust en bescheiden. Hij zet zijn eigen carrière opzij om zijn kleine zusje te redden. Die rust en weemoedigheid duurt niet lang: ze worden al snel aangevallen door monsters die door het platteland zwerven en zijn zus dodelijk verwonden. En erger nog: haar ziel wordt uit haar lichaam gehaald. Een doodzonde. Hoe kan ze nog ooit rust vinden?

Avontuur

Vanaf dat moment is het verhaal gericht op onze held, die de ziel van zijn zus moet vinden en terugbrengen naar haar lichaam, terwijl hij vecht tegen enorme hordes mythologische beesten, rivaliserende krijgers en andere tegenstanders. Taishi ontmoet onderweg verschillende personages , waarbij opvallend is hoe goed die contactmomenten zijn. Ze zijn goed uitgevoerd, met prettige dialogen. Natuurlijk zijn sommige personages interessanter dan andere, maar de basis is goed en uitmuntend uitgewerkt. Hoewel het genezen van zijn zus de hoofdmissie is van het spel, zijn er verschillende parallelle missies waar je de nodige tijd aan kunt besteden.

Upgraden maar!

Een game als deze steunt voor een groot deel op het upgraden van je personages en je wapens. Dat begint eenvoudig en subtiel, als een soort tutorial-achtig niveau, maar groeit al snel uit tot een ingewikkeld systeem van upgrades en verbeteringen, waardoor je meer mogelijkheden en krachten ter beschikking krijgt tijdens de gevechten. Je speelt door het spel heen verschillende kledingstukken, wapens en moves vrij. De manier van vechten zorgt ook voor andere effecten. Zo zorgt een zwaard logischerwijs voor meer schade, maar kun je met een vuistslag zorgen voor verdovingen en het tijdelijk uitschakelen van je vijand. De manier van vechten voelt bovendien natuurlijk aan, met soepele bewegingen en logische combo’s. Dit wordt alleen maar beter naarmate er meer vaardigheden beschikbaar komen. De vijandelijke lock-on is zeer welkom en nuttig omdat je met een beweging van de rechter joystick naar de volgende dichtstbijzijnde vijand kunt schakelen.


Recensie over Xuan Yuan Sword 7

Het is eigenlijk jammer dat ik deze reeks nu pas ontdek – het is namelijk al de zevende game in deze serie! Toch is dat ook een voordeel. Ik weet niet of eerdere versies beter of slechter waren – en kan dus een eerlijk oordeel vellen. De game steekt goed in elkaar. Het verhaal is onderhoudend, de personages goed uitgewerkt en de dialogen zijn logisch en zinvol. Daar gaat niet te veel verloren tijd in zitten. Het vechtsysteem is goed doordacht en verloopt soepel, mede dankzij de vele upgrademogelijkheden die je in het spel krijgt. De graphics zien er goed uit, de muziek is meeslepend. Dit is een game waar je een paar uur mee bezig kunt zijn, dat is zeker!

Score: 8


Info

Xuan Yuan Sword 7
Uitgever: Maximum Games
Getest op: XBOX One
Genre: actie rpg
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.