logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Altijd genoeg energie in de buurt met de XTORM Explore powerbank


xtorm power bank

We lopen tegenwoordig met steeds meer electronica rond. Soms ter vermaak (oké, meestal ter vermaak) maar soms ook omdat ze echt wel nuttig zijn. Ik zou bijvoorbeeld niet zonder mijn navigatiesoftware kunnen op de telefoon. Als die leeg is, heb ik echt een probleem. En zo heeft iedereen wel iets waar hij niet meer zonder kan. Ikzelf heb tegenwoordig op iedere plek waar ik wel eens werk een USB-kabel liggen om mijn apparaten mee op te laden, maar als je onderweg bent is dat niet zo handig. Een Powerbank is dan onmisbaar, en de XTORM Explore hoort wat mij betreft tot één van de toppers.

Explore je wereld

De XTORM Explore is een strak vormgegeven powerbank. Hij is zo groot als ongeveer 2 draagbare harde schrijven op elkaar (die kleintjes) en kan dus zonder problemen in je tas. Verder is er eigenlijk weinig over te melden. Snelle review, zou je denken, maar neen, want juist in de schijn dat er weinig over te vertellen is laat zien dat het een briljant apparaat is met een mooie vormgeving. Zo vallen de twee USB-poorten, waarvan er één een Quick Charge 3.0 poort is en de Micro-USB poort voor het opladen van je powerbank nauwelijks op. Kwestie van goed doordachte styling. De poorten zijn trouwens helemaal niet weggestopt achter klepjes of zo, ze zitten gewoon knal in het zicht, maar ze vormen een mooie eenheid met het apparaat.

Oplaadkabel

Aan de zijkant van de XTORM Explore powerbank zit een onmisbaar stukje gereedschap: een Micro USB-kabel. Daarmee laad je de meeste apparaten op, maar kun je ook de Powerbank opladen. De kabel heb je dus altijd binnen handbereik, wat heel belangrijk is, en kan ook niet breken omdat hij netjes weggewerkt is. Op de bovenkant tenslotte zit een klein zilverkleurig knopje. Als je daar op drukt gaan er 1 tot 4 lampjes branden. Die lampjes geven aan hoe ver de powerbank is opgeladen, in stapjes van 25%. De XTORM Explore Powerbank is verkrijgbaar in verschillende smaken. Wij gebruiken de 10.000 mAh versie. Daarmee kun je heel wat apparaten opladen. Mijn telefoon kan ik er bijvoorbeeld bijna vijf keer helemaal mee opladen. Wel een veilig gevoel! Maar: wel checken of je powerbank is opgeladen natuurlijk, anders grijp je alsnog mis…

Conclusie over xplore

Een geweldige powerbank: vol van energie, compact en strak vormgegeven. Perfect dat de oplaadkabel netjes aan de zijkant is weggewerkt, zo kun je ‘m nooit kwijtraken. Dat je twee apparaten tegelijk kunt opladen is natuurlijk mooi meegenomen. Je kunt hem krijgen in drie varianten: 6700mAh, 10.000 mAh en 17.000 mAh. Voor ieder wat wils!
Door: CooleSuggesties
Score:xtorm xplore krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

xplore, xtorm
Klik hier voor de website
Prijs: 65 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.