logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Xiaomi Watch S1 Pro


Zoek je een smartwatch die er niet meteen uitziet als een smartwatch? Dan heb je heel wat mogelijkheden, waaronder de nieuwe Xiaomi Watch S1 Pro: dit digitale horloge ziet er uit als een ouderwets analoog model (zeker met een digitale wijzerplaat) maar heeft heel wat in zijn mars. Laten we hem eens beter bekijken!

xiaomi-watch-s1-pro

Vormgeving

Het vrij dikke horloge ziet er uit als een analoog model, met een ronde rvs kast en een zwarte siliconen of bruin lederen band. De wijzerplaat heeft een diameter van 1,47 inch en is voorzien van een AMOLED scherm, dat wordt beschermd door saffierglas. Het aanraakgevoelige scherm is helder en overzichtelijk, zelfs in vol daglicht. Op de rechterkant vind je een draaikroontje, op ongeveer een derde van de kast. Dat geeft hem al een analoog uiterlijk. De achterkant is voorzien van een aantal sensoren en de mogelijkheid om hem draadloos op te laden via de meegeleverde lader.

xiaomi-watch-s1-pro-close-up

Sporthorloge

De Xiaomi Watch S1 Pro is echt een sporthorloge, dat maar liefst 100 verschillende sporten kan vastleggen en registreren om je vervolgens de gewenste basisstatistieken aan te bieden. Zo zijn er verschillende manieren om lopen vast te leggen, van wandelen tot loopband, van hartlopen tot trainen met intervallen. Wat dat betreft is er niet veel anders dan bij de Xiaomi Watch S1. Vergeleken met zijn voorganger zijn de grootste veranderingen een betere GPS, een nieuwe temperatuurmeter en een iets groter AMOLED-scherm. Leuk is dat je vanuit de app vrienden kunt toevoegen, waarmee je competities kunt instellen en trainingsroutines kunt vergelijken. Dat competitieve past goed bij een sporthorloge als dit en haalt de noodzaak om een speciale app te gebruiken weg (hoewel jij en je vrienden wel allemaal een Xiaomi Watch moeten hebben …)

Mi Fitness

xiaomi-watch-s1-pro-achterkant

Om alle gegevens binnen te halen gebruik je de Mi Fitness app, Deze app is heel eenvoudig en bied een aantal basisstatistieken om in te zien. Daarnaast kun je via de app bepaalde instellingen wijzigen, waaronder de digitale wijzerplaat. Het instellen van de app en het koppelen van de Xiaomi Watch S1 Pro verliep spoedig en eenvoudig. Het biedt je de mogelijkheid om persoonlijke doelen (stappen, calorieverbruik) in te stellen die je iedere dag wil behalen. Zo kun je het prima personaliseren, mocht je dat willen. Na het synchroniseren van je horloge met de app zie je details van de opgeslagen trainingen en de 24/7 metingen die het horloge zelf uitvoert. De app geeft waardeoordelen over je trainingen en slaap, maar laat daarbij een uitgebreide uitleg achterwege – en dat vind ik wel een gemis.

Extra functies

Hoewel Xiaomi geen aparte appstore heeft om nieuwe functies toe te voegen aan je smartwatch, zit het zelf al volgepakt met praktische tools. Denk daarbij aan een weergave van je huidtemperatuur, een kompas, een zaklamp, een agenda en de mogelijkheid om muziek te synchroniseren en zelfs om contactloos te betalen. Hoewel je hier weinig mogelijkheden hebt om je watch te personaliseren, is de kans dat je ergens op misgrijpt nagenoeg nihil. De batterij zou 14 dagen kunnen meegaan, maar dan moet je hem niet al te intensief gebruiken. Bij gemiddeld gebruik (ook als sporthorloge) zul je er een weekje mee vooruit kunnen. Niet zo imposant als 2 weken, maar zeker goed en praktisch.


Recensie over Xiaomi Watch S1 Pro

De Xiaomi Watch S1 Pro is een verbeterde versie van de Watch S1, zoals we mochten verwachten. Toch is het een flink bedrag voor een sporthorloge – en hoewel hij meer functies bevat dan de Fitbit, is het niet zo veelzijdig als de Apple Watch of de Samsung Watch. Het besturingssysteem steekt degelijk in elkaar, de batterijduur is natuurlijk indrukwekkend gezien zijn directe concurrenten en ondanks het ontbreken van een appstore zul je niet snel misgrijpen op functies.

Score: 8


Informatie

Xiaomi Watch S1 Pro
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 299 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.