logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Xiaomi Portable Electric Air Compressor

De wereld om ons heel wordt alsmaar kleiner en digitaler – en dat is een toffe ontwikkeling. Maar dat je een compressor in je jaszak kunt meenemen? Dat was toch wel een verrassing! Wij ontvingen onlanga de Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor: een klein apparaatje waar je jouw autobanden, fietsbanden, luchtbed en voetballen mee kunt oppompen… zonder je in het zweet te werken. En het mooie is dat er een controlefunctie op zit, zodat je ze nooit te hard oppompt. De perfecte druk, keer op keer. Tenminste, dat belooft Xiaomi. Maar maken ze het ook waard?

De juiste luchtdruk

In alles waar lucht in zit, is de druk continu aan verandering onderheving. Warmte, luchtdruk en gebruik hebben zo hun invloed op de druk in fietsbande, autobanden en ballen. Daardoor veranderen ook hun prestaties. Auto’s rijden bijvoorbeeld een stuk zuiniger wanneer je de druk goed op spanning hebt, iets wat je ook zult merken als je fietsbanden goed zijn opgepompt. Maar ga je zelf aan de slag, dan zul je moeten gokken (zeker voor fietsbanden, een autoband oppompen doe je natuurlijk even bij het tankstation). En dat gaat lang niet altijd goed. Soms pomp je te lang door, soms juist te weinig. Met de controlefunctie van de Xiaomi Mi Portable Electric Air Compressor heb je altijd de juiste druk te pakken. En je neemt hem makkelijk mee op pad. Leg hem in de achterbak van je auto, je rugzak of fietstas tijdens een uitje of in de koffer als je op vakantie gaat.

Inhoud van het pakket

Het pakket is niet heel erg uitgebreid. Naast de draagbare compressor en een draagzakje zit er een oplaadkabel in de doos en twee mondstukken: eentje voor ventielen van auto- en fietsbanden en een naald, voor het oppompen van bijvoorbeel voetballen en basketballen (eerst even nat maken!). Ik had ook graag een universeel tuitje gezien voor bijvoorbeeld luchtbedden, maar die kun je natuurlijk altijd bij een fietsenmaker op de kop tikken. Het ontwerp is heel eenvoudig. Op het ingebouwde lcd-scherm zie je de gewenste luchtdruk per onderdeel, met de pijltjestoetsen kun je kiezen voor autoband, fietsband, bal of ‘universeel’.

De pomp in de praktijk

Om de draagbare compressor aan te zetten, trek je simpelweg de linkerkant van de (best korte) slang uit de bovenkant van de compressor. Kijk even in de handleiding welke druk je moet hebben, want voor een voetbal heb je een andere luchtdruk nodig dan een basketbal. Heb je deze eenmaal ingesteld, dan bevestig je de pomp op het ventiel en met een druk op de middelste knop gaat het apparaatje aan de slag. Op het display zie je de huidige spanning, je weet dus hoe lang hij aan de slag moet. Dat doet de compressor vol overgave en het nodige geluid. De compressor kan ook behoorlijk warm worden, houd daar wat rekening mee. De pomp stopt automatisch wanneer de gewenste druk is bereikt. Een kind kan de was doen!

Xiaomi Mi Portable Air Compressor beschikt over een interne lithiumbatterij van 2000 mAh en is volgens Xiaomi voldoende om 8 racefietsbanden, 6 motorbanden of 5 autobanden te vullen. Je kunt hem opladen via microUSB. Opmerkelijk genoeg beschikt de compressor over een ingebouwd zaklampje om je activiteiten bij te lichten, maar de knoppen zelf zijn niet verlicht. Daardoor zul je de bediening voor de rest op de tast moeten doen. Aan de andere kant: wat kan er misgaan aan een rond bedieningselement?


Recensie over Xiaomi Mi Portable Electric Air compressor

Met de Xiaomi Mi Portable Air Compressor hoef je eigenlijk nooit meer naar een fietspomp te grijpen. Je kunt er zo’n beetje alles mee opblazen, mits je de juiste adapters in huis hebt. Daar had ik graag wat meer accessoires van gezien. Voor fietsbanden, autobanden en ballen kun je in ieder geval alvast vooruit. Het oppompen van een autoband kan wat tijd kosten, het is niet het meest krachtige model voor zo’n grote druk. Fietsbanden en ballen zijn echter een eitje. Vooral de controlefunctie is heel prettig, je kunt nooit te ver gaan met het oppompen. In de handleiding zie je precies hoeveel druk iedere band of bal nodig heeft. Een langere slang en meer accessoires zou prettig zijn geweest, maar met deze pomp heb je een solide basis om je autobanden op spanning te houden (en daarmee benzine te sparen), je fietsbanden netjes op peil te houden voor extra comfort. Neem ‘m dus zeker mee op uitstapjes en vakantie, hij zal je vast van pas komen!

Score: 8


Informatie

Xiaomi Mi Portable Electric Air compressor
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 49 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.