logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Xbox Games Showcase 2024: dit zijn de games om naar uit te kijken


De Xbox Games Showcase 2024 heeft gamers wereldwijd enthousiast gemaakt met een overvloed aan aankondigingen en onthullingen. Fans van Activision, Bethesda, Blizzard, Xbox Game Studios en de vele partners die voor Xbox ontwikkelen, kregen een voorproefje van wat de toekomst in petto heeft. Zowel geliefde franchises als gloednieuwe games passeerden de revue, wat de verwachtingen voor de komende jaren alleen maar verhoogde.

Iconische franchises

Voor de liefhebbers van iconische series was er goed nieuws met de aankondigingen van Gears of War: E-Day en Doom: The Dark Ages. Daarnaast werden er nieuwe inzichten gegeven in langverwachte titels zoals State of Decay 3, Indiana Jones and the Great Circle, Perfect Dark en South of Midnight. Een opvallend hoogtepunt was de onthulling van Starfield: Shattered Space, een uitbreiding die fans van het universum in vervoering bracht. Zelfs de wereld van Azeroth werd verrijkt met de bekendmaking van de releasedatum van The War Within, de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft.

Partners

De showcase van partners was minstens zo indrukwekkend. Er was een wereldpremière van de gameplay van Assassin’s Creed Shadows, een introductie van nieuwe teamleden in Dragon Age: The Veilguard, en een spannende blik op de terugkeer van Big Boss in Metal Gear Solid Δ: Snake Eater. Naast deze grote titels waren er ook opmerkelijke debuten zoals Clair Obscur: Expedition 33, Atomfall en Winter Burrow.

Drie nieuwe Xbox consoles

Maar dat was nog niet alles. Xbox introduceerde ook drie nieuwe Xbox Series X|S-consoleopties, die deze feestdagen aan de huidige line-up worden toegevoegd. Deze consoles bieden dezelfde snelheid en prestaties, maar met meer ontwerp-, opslag- en prijsopties om aan diverse behoeften te voldoen.

Maar voor nu, hier is een overzicht van alle aankondigingen en onthullingen van de Xbox Games Showcase 2024: een evenement dat de toekomst van gaming opnieuw vormgeeft.

Aankomende titels van Activision, Bethesda, Blizzard en Xbox Game Studios

Age of Mythology: Retold

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam en cloud, of speel het op de eerste dag met Game Pass

World’s Edge – de bekroonde studio achter de Age of Empires-franchise – toonde een trailer van werkelijk mythische proporties: met een eerste blik op de gameplay van de komende Age of Mythology: Retold .

Age of Mythology: Retold combineert de beste elementen van het geliefde Age of Mythology (2002) met modern realtime strategieontwerp, visuals en gameplay. De nieuwe trailer die op Xbox Showcase 2024 in première ging, onthulde de eerste gameplaybeelden, waarin spannende actie en goddelijke krachten te zien zijn, evenals enkele nieuw ontworpen godheidsportretten. Het World’s Edge-team bevestigde ook de lanceringsdatum voor Age of Mythology: Retold – 4 september 2024 – en dat dit de eerste titel in de Age of Empires-franchise zal zijn die bij de lancering op zowel pc als console zal verschijnen. 

Age of Mythology: Retold kan nu worden gereserveerd.

Avowed

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam en cloud, of speel het op de eerste dag met Game Pass  

Zet je dit jaar schrap voor een expeditie naar de onbekende wildernis van de Living Lands in Avowed van Obsidian Entertainment . In een gloednieuwe verhaaltrailer leerden we meer over de ongelooflijke reis die we later dit jaar zullen maken, en ontmoetten we Giatta, een van de vier metgezellen van de game. Als gezant van het Aedyran-rijk heb je de taak om de Dreamscourge te stoppen, een mysterieuze plaag die grote schade aanricht aan de tumultueuze grens. Je ziel staat op het spel terwijl je door de chaos van de Levende Landen navigeert en de wonderen ervan omarmt. Bereid je voor op een expeditie naar het gevaarlijke, boeiende en uiterst bizarre onbekende, waar je je lot zult bepalen en het lot van de grens zult bepalen. 

Avowed wordt uitgebracht in 2024 – en je kunt nu meer te weten komen over het verhaal van de game op Xbox Wire . 

Call of Duty: Black Ops 6

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, Steam, Battle.net, PlayStation 5, PlayStation 4, of speel het op de eerste dag met Game Pass

Het is officieel: Call of Duty: Black Ops 6 , de nieuwste toevoeging aan de populaire Call of Duty-franchise, verschijnt op 25 oktober. Call of Duty: Black Ops 6 is ontwikkeld door Treyarch en Raven Software en is een spionage-actiethriller waarin niets is wat het lijkt. In dit verbijsterende verhaal dat zich begin jaren negentig afspeelt, is een schimmige kracht de Amerikaanse regering geïnfiltreerd en zullen spelers voor het eerst gedwongen worden om schurkenstaten te gebruiken.

Naast een meeslepende nieuwe campagne bevat Call of Duty: Black Ops 6 nieuwe innovaties zoals Omnimovement, waardoor spelers in elke richting kunnen sprinten, glijden en duiken en als een Black Ops-actieheld in alle spelmodi kunnen bewegen. Inclusief de terugkeer van Classic Prestige, Theatre Mode en natuurlijk Round-Based Zombies, is er voor ieder wat wils.

Call of Duty: Black Ops 6 wordt op 25 oktober gelanceerd op Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc. Speel het op de eerste dag met geselecteerde Xbox Game Pass-abonnementen (Game Pass Ultimate, Game Pass PC, Game Pass Pass-console).

Doom: The Dark Ages

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam, PlayStation 5, of speel het op de eerste dag met Game Pass

Doom: The Dark Ages , vandaag wereldwijd onthuld, kondigt de terugkeer aan van de onstuitbare Doom Slayer in deze komende singleplayer, duistere fantasy-actie-FPS van de legendarische id Software.

Doom: The Dark Ages , de prequel van Doom (2016), plaatst spelers achter het vizier van de machtige Slayer terwijl ze strijden tegen demonische hordes in harde, keiharde gevechten in een episch, filmisch verhaal over goden, koningen en monsters. Als aanvulling op zijn bovenmenselijke vaardigheden en over-the-top arsenaal, zal de Slayer ook een beroep doen op zijn kolossale Atlan-mech om te vechten met gigantische beesten en de lucht te heroveren aan boord van zijn woeste ros: een door vliegtuigen aangedreven, cybernetische oorlogsdraak.

Trek je Shotgun, Shield Saw en Flail aan en stort je in de strijd in 2025 wanneer Doom: The Dark Ages arriveert op Xbox Game Pass, Xbox Series X|S en PC. Voeg Doom: The Dark Ages toe aan je verlanglijst via de Microsoft Store.

Fable

Xbox Series X|S, Windows PC en Steam, of speel het op de eerste dag met Xbox Game Pass

Wat betekent het om een ​​held te zijn? In de trailer van vorig jaar werd die vraag beantwoord door Dave, een tuinman die een reus is geworden met een chip op zijn schouder. Dit jaar krijgen we een veel donkerdere versie van Humphry, gespeeld door de Britse komedie-acteur Matt King. Humphry was ooit de grootste held van Albion, maar die gloriedagen zijn al lang voorbij. In Fable wordt Humphry gedwongen met pensioen te gaan wanneer een mysterieuze figuur uit zijn verleden het voortbestaan ​​van Albion bedreigt.

Playground Games bevestigde ook de samenwerking met Eidos Montreal, die de voortdurende ontwikkeling van Fable zal ondersteunen , dat in 2025 naar spelers zal komen. Ga voor verlanglijst en meer naar xbox.com/fable .

Gears of War

Gears of War: E-Day is de volgende hoofdgame in het Gears of War-universum en speelt zich af tijdens de cruciale Emergence Day. Veertien jaar vóór Gears of War keren oorlogshelden Marcus Fenix ​​en Dom Santiago terug naar huis om een ​​nieuwe nachtmerrie onder ogen te zien: de Locust Horde. Deze ondergrondse monsters, grotesk en meedogenloos, barsten van onderaf los en belegeren de mensheid zelf.

In de aankondigingstrailer voor het volgende grote deel van de serie heeft The Coalition samengewerkt met Blur Studio om een ​​visueel verbluffende trailer te maken met behulp van in-game assets in Unreal Engine 5. Deze bevat een nieuwe instrumentale versie van ‘Mad World’, oorspronkelijk uitgevoerd door Gary Jules voor de iconische commercial uit 2006, nu op briljante wijze opnieuw bedacht door de componist van het spel, Adam Lastiwka. De trailer maakte zijn debuut in 4K-resolutie en 30 FPS met 5.1 stereogeluid. Deze specificaties, geoptimaliseerd voor streaming, vertegenwoordigen niet de prestaties van de uiteindelijke game.

Lees meer in ons gesprek met de ontwikkelaars op Xbox Wire .

Indiana Jones en de Great Circle

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam, of speel het op de eerste dag op Game Pass

Word de beroemde archeoloog en neem het op tegen sinistere krachten terwijl je vecht om de waarheid achter een van de grootste mysteries uit de geschiedenis in Indiana Jones and the Great Circle te ontdekken . Gloednieuwe gameplay en een scène uit een cruciaal moment in de game werden voor het eerst getoond tijdens de Xbox Showcase. Een onderschept bericht stuurt Indy en Gina naar de Himalaya, waar hun verraderlijke tocht door de bergen hen tot een verrassende ontdekking leidt. 

Speel Indiana Jones and the Great Circle op de eerste dag op Game Pass, wanneer deze later dit jaar wordt gelanceerd op Xbox Series X|S en pc.

Microsoft Flight Simulator 2024

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam, cloud, of speel het op de eerste dag met Xbox Game Pass

Microsoft Flight Simulator 2024 is het volgende deel in de Microsoft Flight Simulator-franchise. Het is de meest ambitieuze consumentenvluchtsimulator ooit. Het beschikt over de grootste, meest diverse en gedetailleerde vloot van vliegtuigen, de meest complete weergave van luchthavens en luchtverkeer, en de meest visueel verbluffende weergave van de aarde ooit gemaakt.

Deze gloednieuwe simulator is ontworpen om te profiteren van de nieuwste technologieën op het gebied van simulatie, cloud, machine learning, graphics en gaming. Microsoft Flight Simulator 2024 gaat verder dan alleen het besturen van het vliegtuig; het zal sudders in staat stellen hun droom van een luchtvaartcarrière na te streven.

Met functies als luchtbrandbestrijding, zoek- en reddingsacties, commerciële vluchten, vrachtoperaties op afstand, VIP-charterservice, luchtraces en meer, zullen Sudders niet alleen het plezier van vliegen ervaren, maar ook duiken in de pilotencarrière waar ze altijd van hebben gedroomd. De hemel roept! Microsoft Flight Simulator 2024 gaat op 19 november van start op pc en Xbox Series X|S en zal vanaf dag één met Game Pass beschikbaar zijn op console, pc en cloud.

Perfect Dark

https://youtube.com/watch?v=ofUi9DR9

Vandaag kregen we een eerste blik op de gameplay van Perfect Dark , de langverwachte reboot van The Initiative van de geheimagentenserie met de iconische Joanna Dark.

In de nabije toekomst wordt de aarde getroffen door een reeks mondiale rampen, waardoor ecosystemen over de hele wereld op de rand van instorting staan. In de geheel nieuwe Perfect Dark  game ervaar je de reis van Joanna Dark, de elite-agent van dataDyne, terwijl ze op jacht gaat naar ’s werelds meest gezochte crimineel, Daniel Carrington, om de mysteries achter de technologische doorbraken te ontdekken die de levens van miljoenen mensen kunnen bedreigen. mensen.

De nieuwe trailer liet ons Joanna’s afdaling zien in de Caïro-setting van de game, bood ons een glimp van de mysteries achter dit ecologische sci-fi-verhaal in de nabije toekomst, en liet ons kennismaken met een game die vloeiende traversal, gadgets, gevechten van dichtbij en vuurgevechten combineert. , stealth en meer om de ultieme geheimagentervaring te creëren.

Wil meer weten? Lees nu ons exclusieve uitlegartikel op Xbox Wire .

South of Midnight

Xbox Series X|S, Windows PC, Steam, cloud, of speel het op de eerste dag met Xbox Game Pass

South of Midnight – de prachtige third-person actie-avonturengame van We Happy Few-makers Compulsion Games – toonde tijdens de show zijn eerste gameplay-trailer, voorafgaand aan de lancering in 2025. We ontmoeten Hazel en haar nieuw onthulde metgezel, Catfish, terwijl ze door een overstroomd gebied reizen, geïnspireerd door de Mississippi Delta – en al snel tegenover een van de monsterkoningen van het spel staan. Maak kennis met Two-Toed Tom, een gigantische albino-alligator met een krachtige honger, en zelfs zijn eigen themalied.

De trailer biedt een blik op gevechten en doorkruisingen, laat de magische weefkrachten van Hazel zien en geeft ons een voorproefje van de duistere, prachtige Deep South-setting van de game. We hadden het geluk om met de ontwikkelaars van South of Midnight om de tafel te zitten en nog dieper in de game te duiken – bekijk ons ​​exclusieve interview op Xbox Wire .

State of Decay 3

Vandaag onthulde Undead Labs tijdens de Xbox Games Showcase een nieuwe trailer voor State of Decay 3 , waarin we het ambitieuze zombie-overlevingsspel in de open wereld nader kunnen bekijken. Deze opvolger van de populaire State of Decay 2 vertegenwoordigt een enorme sprong voorwaarts voor de serie en de studio.

In State of Decay 3 bevindt de gamewereld zich nu jaren in de apocalyps, waarbij een evoluerende zombiedreiging het landschap overneemt. Je moet terugvechten en verloren terrein terugwinnen, en een leven opbouwen voor je gemeenschap van overlevende homesteaders. Fans van de serie kunnen in de nieuwe trailer een aantal knipoogjes naar de franchise oppikken: brute gevechten; het gezamenlijk bestrijden van bedreigingen voor de groep overlevenden; doordringen; een autodeur openen voor een zombie terwijl hij over de weg rijdt. Maar hoe meer je ernaar kijkt, hoe meer je hints ziet over hoe State of Decay 3 de meest ambitieuze game zal zijn die Undead Labs ooit voor ogen heeft. Bekijk voor meer informatie de exclusieve interviewfunctie van Xbox Wire .

Wereldpremières en nieuwe games van onze partners

Assassin’s Creed Shadows’ eerste gameplay-glimp onthuld

Xbox Series X|S (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Assassin’s Creed Shadows wordt op 15 november gelanceerd voor Xbox Series X|S en geeft spelers de kans om het 16e-eeuwse Japan te verkennen als Naoe, een bedreven shinobi uit de provincie Iga; en Yasuke, een krachtige samurai en Assassin’s Creed’s eerste volledig speelbare historische figuur. De gameplay-trailer van vandaag gaf fans een eerste glimp van wat er nieuw is in Assassin’s Creed Shadows – we zagen hoe de twee hoofdrolspelers, Yasuke en Naoe, zullen verschillen (en elkaar zullen aanvullen) qua uitrusting en vaardigheden, evenals de wijdere wereld van de game, en Shadows ‘ veranderende seizoenen. Houd ons in de gaten voor een volledige gameplay-walkthrough-onthulling morgen tijdens Ubisoft Forward (vanaf 12.00 uur PT / 15.00 uur ET / 20.00 uur VK).

Overleef, ontdek en ontdek de waarheid in Atomfall

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, of ​​speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Gelegen op het glooiende Britse platteland met idyllische pubs, schilderachtige dorpjes en rode telefooncellen, wordt al snel duidelijk dat de zaken verre van normaal zijn. Atomfall , gemaakt door Rebellion, de makers van de geliefde franchises Sniper Elite en Zombie Army, is geïnspireerd op een echte kernramp die plaatsvond in Noord-Engeland in 1957. De game volgt een fictieve verhaallijn waarin je jezelf in de quarantainezone bevindt. vijf jaar na de gebeurtenis.

Verken het platteland, de dorpen en de nederzettingen en ontmoet onderweg vreemde mensen, slechte sekten, malafide overheidsinstanties en anderen. Verken dit openwereldavontuur en zoek de waarheid in je eigen tempo. Atomfall is een survival-actiegame voor één speler en combineert het naoorlogse Groot-Brittannië met paranoia uit de Koude Oorlog, folkhorror en elementen van klassieke Britse sci-fi om een ​​meeslepende en spannende gameplay-ervaring te creëren.

Atomfall wordt in 2025 gelanceerd en komt op dag één naar Game Pass. De game zal ook beschikbaar zijn op Xbox Series X/S, Xbox One en pc. De studio zal binnenkort meer onthullen over Atomfall .

Bereid je voor om voor je leven te vechten in Clair Obscur: Expedition 33 van Sandfall Interactive

Xbox Series X|S, of speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Clair Obscur: Expedition 33 is een aanstaande reactieve turn-based RPG die je meeneemt naar een prachtige, surrealistische nieuwe wereld geïnspireerd door La Belle Epoque in Frankrijk – een periode die beroemd is om zijn verbluffende en weelderige bijdragen aan de wereldberoemde kunstcultuur van het land.

Als lid van de Expeditioners, die aan een onmogelijke zoektocht beginnen om de doodscyclus van de Schilderes te beëindigen, reis je door een enorme en prachtige fantasiewereld waar je tegen dodelijke tegenstanders vecht, vriendschap sluit met legendarische wezens en sporen ontdekt van degenen die eerder kwamen. Je kunt de game vandaag nog vermelden in de Xbox Store en @Expedition33 volgen op X (formeel Twitter) om op de hoogte te blijven.

Dragon Age: The Veilguard – Maak voor het eerst kennis met de Veilguard in een nieuwe trailer

Xbox Series X|S (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

BioWare en Electronic Arts hebben een nieuwe trailer onthuld voor Dragon Age: The Veilguard , waarin we je team van zeven metgezellen ontmoeten, elk met hun eigen rijke verhaal om te ontdekken en vorm te geven. Samen worden jullie The Veilguard.

Voortbordurend op de Dragon Age-verhalen, werelden en personages uit eerdere games, betreden spelers een levendig land vol ruige wildernis, verraderlijke labyrinten en glinsterende steden – doordrenkt van conflicten en geheime magie. Samen met je metgezellen daag je een paar corrupte oude goden uit, die zich hebben losgemaakt uit eeuwen van duisternis en vastbesloten zijn de wereld te vernietigen. Thedas heeft iemand nodig op wie ze kunnen rekenen, en die persoon ben jij. Sta op als Rook, de nieuwste held van Dragon Age. Wees wie je wilt zijn en speel hoe je wilt spelen terwijl je vecht om te voorkomen dat de goden de wereld verwoesten. Lees meer op Xbox Wire .

Souls-lite Flintlock: The Siege of Dawn arriveert met een knal op 18 juli

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, of ​​speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

De langverwachte terugkeer van Ashen- ontwikkelaar A44 is bijna aangebroken – tijdens de show hebben we aangekondigd dat Flintlock: The Siege of Dawn op 18 juli zal verschijnen. Je speelt zich af in de belegerde wereld van Kian en begeleidt Nor Vanek, een Flintlock-wapen expert, op een zoektocht om de razende goden te doden die haar wereld zijn binnengevallen.

Door de klassieke Souls-mechanica te combineren met een brutaal, snel vechtsysteem, kan Nor een combinatie van bijlgevechten, vuursteenwapens en magie gebruiken, waardoor verwoestende combo’s ontstaan, maar je hebt vaardigheden nodig om te overleven. Pre-orders zijn nu open en een deluxe editie biedt alternatieve outfits en wapenaanpassingsopties.

FragPunk explodeert in de show

Xbox Series X|S, Windows PC (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Op zoek naar een nieuwe competitieve FPS? FragPunk is een hectische, op squads gebaseerde, 5v5-heldenschieter waarin jij de regels voor elke nieuwe ronde bepaalt door power-upkaarten te activeren. Met zijn debuut op de Xbox Games Showcase 2024 rockt FragPunk het hero shooter-genre met snelle gevechten en een overvloed aan synergieën en tegenspel tussen meer dan 70 shardkaarten, 10 helden, 14 wapens en 4 kaarten!

LIfe is strange: Double Exposure

Xbox Series X|S, Windows PC (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Life Is Strange: Double Exposure is niet alleen een terugkeer voor de geliefde verhalende avonturenreeks, maar een terugkeer voor de oorspronkelijke ster, Max Caulfield. Enkele jaren nadat we haar door Arcadia Bay hebben geleid, ziet Double Exposure Max later in haar leven terugkeren, nu een artist-in-residence aan de prestigieuze Caledon University.

Helaas is een ramp nooit ver weg – Max’ vriend Safi wordt vermoord en we worden ondergedompeld in een volledig moordmysterie, met een bovennatuurlijke wending. De oorspronkelijke kracht van Max om de tijd terug te spoelen is veranderd in het vermogen om tijdlijnen volledig te verschuiven, en we zullen twee parallelle realiteiten verkennen – de ene waarin Safi veilig en wel is, en de andere in de nasleep van haar dood – om de identiteit te ontdekken. van haar moordenaar. Life Is Strange: Double Exposure arriveert op 29 oktober en degenen die de Ultimate Edition pre-orderen, kunnen vanaf 15 oktober de eerste twee hoofdstukken spelen.

Mecha Break

Xbox Series X|S, Windows PC (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Mecha Break is een op mech gebaseerde multiplayer-shooter waarmee spelers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan mechs, hun uiterlijk kunnen aanpassen en tegen kolossale oorlogsmachines kunnen strijden op verraderlijk terrein.

Bereid je voor op adrenaline-pompende gevechten, bliksemsnelle manoeuvres en explosieve vuurkracht. De Xbox Closed Beta van Mecha Break komt in augustus 2024 naar Xbox Series X en zal in 2025 beschikbaar zijn voor alle spelers. Mecha Break bevat aanpasbare mechs, door spelers gemaakte mech-piloten, een breed scala aan mech- en wapentypes, en drie verschillende spelmodi – een 6v6 Battlefield-modus, 3v3 Arena-modus en een PvEvP-modus voor maximaal 60 spelers – om spelers in de pilotenstoel te plaatsen en de ultieme mech-showdown-ervaring te creëren. Ontdek een reeks aanvallers, vechters, verdedigers, sluipschutters en ondersteunende mechs, elk met unieke speelstijlen en toolsets. Spelers kunnen elke mech personaliseren met aangepaste full-body paint-jobs en upgrade-bijlagen, waardoor hun statistieken worden verbeterd zodat ze passen bij de door hen gekozen speelstijl.

Voor de komende gesloten bètatest van augustus op Xbox Series X is de spelmodus als hoogtepunt de 6v6 Battlefield-modus. Werk samen met je team en neem deel aan intense lucht- en grondgevechten terwijl je voor het doel vecht.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Xbox Series X|S (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater creëert een meeslepende wereld met verbeterde beelden en geluiden, waarbij gebruik wordt gemaakt van het volledige potentieel van Unreal Engine 5, terwijl de verouderde bedieningselementen en stemlijnen uit de originele titel intact blijven. Een nieuwe third-person camera- en besturingsindeling biedt spelers een intuïtieve introductie tot het begin van de Metal Gear Solid-saga terwijl ze in de schoenen van Snake stappen in een spionagethriller met hoge inzet.

Mixtape: Nothing But the Hits – Komt in 2025

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, cloud, of speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Van Beethoven & Dinosaur, bekroonde ontwikkelaars van The Artful Escape , komt Mixtape . Op hun laatste avond op de middelbare school beginnen drie vrienden samen aan nog een avontuur. Op weg naar hun laatste feest samen trekt een perfect samengestelde afspeellijst hen mee naar dromerige heropvoeringen van hun vormende herinneringen samen.

Dompel jezelf onder in de tienerwoestenij en speel door een verscheidenheid aan verhalende vignetten en verken de cruciale momenten die hen hebben gevormd. Het verhaal wordt gepresenteerd via een mixtape van komische, vrolijke gameplay, van skateboarden en vliegen tot het maken van foto’s na sluitingstijd in een verlaten themapark, en nog veel meer. Het zijn de grootste hits van de tienervriendschap, van de eerste kus tot de laatste dans. Net als bij games als What Remains of Edith Finch , verbindt Mixtape zijn verhaal met een unieke, door vignetten aangedreven structuur die de nadruk legt op variatie, verrassing en komedie in de gameplay.

Met muziek van DEVO, Roxy Music, Lush, The Smashing Pumpkins, Iggy Pop, Siouxsie and the Banshees, Joy Division en meer. Mixtape combineert op effectieve wijze gameplay, verhaal en muziek. Sluit je aan bij de crew op hun laatste avond samen en beleef een mixtape vol herinneringen, op de soundtrack van een generatie.

STALKER 2: Heart of Chornobyl

Xbox Series X|S, Windows PC, of ​​speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

De nieuwe trailer voor STALKER 2: Heart of Chornobyl is hier. Deze trailer zit boordevol gloednieuwe onthullingen en toont de reeks ervaringen die spelers te wachten staan, van locaties tot ontmoetingen met mutanten en archanomalieën. En naven! Plaatsen om wat welverdiende rust te hebben en je lichaam en uitrusting voor te bereiden op de volgende intense missie.

In-game beelden worden gemengd met verhalende fragmenten, waardoor de nadruk wordt gelegd op de niet-lineaire verhaallijn in STALKER 2: Heart of Chornobyl . De trailer van Time of Opportunities heeft de toepasselijke naam en weerspiegelt het grenzeloze potentieel dat te wachten staat in dit meedogenloze landschap. Hoe ga jij de Zone zien? En hoe zal Ze zich jou herinneren?

Deze keer hoor je veel meer van de Oekraïense voice-over. Als Oekraïens bedrijf weet GSC Game World dat veel fans de game graag in het Oekraïens willen ervaren met ondertitels naar keuze. De trailer is bedoeld om een ​​beter begrip te geven van hoe deze ervaring zal voelen. De trailer van Time of Opportunities vormt het startschot voor een reeks STALKER 2 -showcases gedurende deze zomer. Houd ons in de gaten voor aanvullende aankondigingen.

Winter Burrow

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, of ​​speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Bouw je droomhol en verken een charmante, met sneeuw bedekte open wereld in Winter Burrow, een gezellig overlevingsspel in het bos. Breng als kleine muis je dagen door met avonturen in levendige omgevingen terwijl je op zoek gaat naar je verloren tante en verzamel middelen om het hol uit je kindertijd te herstellen.

Winter Burrow combineert comfortabele, gezellige spelelementen met uitdagende maar toch toegankelijke overlevingsmechanismen. Breng tijd door in je hol, maak schattige versieringen om je omgeving huiselijk te maken, brei knusse kleding om warm te blijven bij koud weer en zorg ervoor dat je voorbereid bent op die grote dagen van foerageren in de bossen. Om op de hoogte te blijven van alles wat met Winter Burrow te maken heeft, kun je de game op je verlanglijstje zetten in de Xbox Store en Winter Burrow volgen op Twitter.

Wuchang: Fallen Feathers

Xbox Series X|S, Windows PC, of ​​speel het op de eerste dag met Game Pass (zie ontwikkelaarswebsite voor andere platforms)

Stap het donkere en tumultueuze land Shu binnen in Wuchang: Fallen Feathers. Deze zielsachtige actie-RPG lanceert de eerste dag op Xbox Series X|S en dompelt spelers onder in de duistere late Ming-dynastie, een periode vol strijdende partijen en een mysterieuze ziekte die mensen in monsterlijke wezens verandert. Jij bent Wuchang, een piratenkrijger getroffen door geheugenverlies en getroffen door ornitropie, een gruwelijke ziekte maar de bron van enorme macht. Terwijl je de diepten van Shu verkent, verbeter je je arsenaal, krijg je nieuwe vaardigheden onder de knie die je van gevallen vijanden hebt verzameld, en evolueer je vechtstijl door Red Mercury op te offeren.

Vecht tegen groteske gruwelen en gebruik oude kennis om de sluipende duisternis uit te dagen die de resterende mensheid bedreigt. Terwijl je de verloren herinneringen van Wuchang samenvoegt, leiden je keuzes je naar een van de verschillende eindes – elk bepaald door de gemaakte keuzes, opgegraven geheimen en de bondgenoten die je kiest te vertrouwen. Zul jij de waarheden van Wuchangs vloek onthullen en vrede brengen in Shu, of zul je bezwijken voor de oprukkende verschrikkingen? Het lot van het land ligt in jouw handen. Niets is voor altijd.

Nieuwe updates voor livegames

Diablo IV: Vessel of Hatred verschijnt op 8 oktober – Koop nu vooraf en ontvang vandaag nog in-game beloningen

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows-pc, pc via Battle.net, Steam, PlayStation 5, PlayStation 4

Bereid je voor op het volgende hoofdstuk van Diablo IV van Blizzard Entertainment: Vessel of Hatred, de eerste uitbreiding van de game, verschijnt op 8 oktober.

Ontketen de kracht van de Spiritborn, een nieuwe klasse die de mystieke geesten van de jungle gebruikt voor snelle en verwoestende aanvallen. De jacht op Neyrelle begint opnieuw terwijl ze ernaar streeft het sinistere complot van Mephisto te dwarsbomen. Duik in de jungleregio van Nahantu, waar nieuwe kerkers, bolwerken en vijanden wachten, samen met een nieuwe PvE-coöpactiviteit waar je kunt samenwerken om uitdagingen aan te gaan voor veelbelovende beloningen. Bovendien kun je nieuwe Huurlingen rekruteren om je te helpen bij je zoektocht, in kracht groeien naarmate ze verder komen, en je helpen in de strijd met hun unieke vaardigheden.

Omarm de schaduwen op 8 oktober! Vessel of Hatred zal je reis door Sanctuary opnieuw definiëren. Koop nu vooraf en ontgrendel directe in-game beloningen. De duisternis rust niet – en dat zou jij ook niet moeten doen.

The Elder Scrolls Online nodigt je uit om Tamriel te ontdekken in een nieuwe trailer

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, Steam, Epic Games Store, cloud, PlayStation 5, PlayStation 4

The Elder Scrolls Online viert tien jaar aan avonturen in Tamriel’s Second Era en nodigt je uit om je epische verhaal te beginnen met een nieuwe trailer. Of je nu een Elder Scrolls-veteraan bent of een nieuwkomer in de serie, je kunt een steeds groter wordende wereld verkennen, feesten met je mede-avonturen en ontdekken waarom meer dan 24 miljoen spelers nu de bekroonde online RPG hebben ervaren.

In juni wordt ook het nieuwste hoofdstuk van ESO gelanceerd , The Elder Scrolls Online: Gold Road, nu beschikbaar op pc/Mac en vanaf 18 juni op Xbox One- en Xbox Series X|S-consoles. Ontrafel het mysterie van de terugkeer van de Vergeten Prins, ontgrendel het Scribing-systeem om je eigen vaardigheden te creëren en duik in de regio West Weld, een deel van Tamriel dat niet meer is gezien sinds The Elder Scrolls IV: Oblivion . Bezoek elderscrollsonline.com voor meer informatie over het Gold Road Chapter en de voortdurende viering van het 10-jarig jubileum.

Fallout 76 Skyline Valley releasedatum aangekondigd met nieuwe trailer

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows PC, Steam, cloud, PlayStation 5, PlayStation 4, of speel het op de eerste dag met Game Pass

In Skyline Valley’s grote uitbreiding van de wereldkaart steek je de Savage Divide over en reis je naar de zuidelijke uitlopers van Appalachia. Deze pittoreske nieuwe regio, Skyline Valley, introduceert nieuwe locaties om te verkennen tussen de bossen die ooit bekend stonden als Shenandoah National Park.

Ga op zoek naar Vault 63 en ontdek de mysteries ervan. Leer de waarheid over de Lost, de elektrische Ghouls die de Vault bewonen, en hun raadselachtige opzichter, Hugo Stolz. Je achtervolgt stormen in het nieuwe publieke evenement van Skyline Valley, Dangerous Pastimes, en vecht tegen nieuwe regiobazen, een monumentale trifecta van Robo-brains. Skyline Valley komt op 12 juni naar Fallout 76 .

Sea of ​​Thieves Seizoen 13 Update: Slecht zijn kan soms goed voelen

Xbox Series X|S, Xbox One, Windows-pc, Steam, cloud, PlayStation 5, Game Pass

Rare liet zijn duistere kant zien met een vurige nieuwe Sea of ​​Thieves- trailer, die de terugkeer van Captain Flameheart aankondigde en spelers uitnodigde om het baasgevecht te worden. Een geheel nieuw wereldevenement zal piraten tegen het machtige vlaggenschip van Flameheart plaatsen om het te grijpen, vuur op hun vijanden te laten regenen met een skeletbemanning tot hun beschikking en de vruchten te plukken van hun lafhartige daden. Deze spannende nieuwe ontmoeting maakt deel uit van Sea of ​​Thieves : seizoen 13, dat op 25 juli verschijnt als gratis update voor alle spelers op Xbox, pc en PS5.

Starfield Shattered Space Reveal Trailer, plus hoogtepunten uit de juni-update

Xbox Series X|S, Windows-pc, Steam, Game Pass

Diep in de donkere uithoeken van de ruimte leven de volgelingen van de Grote Slang gehuld in mysterie. Begin een episch nieuw verhaal en verken het grondgebied van House Va’ruun in Shattered Space, de eerste grote uitbreiding van Starfield . Bekijk nu de onthullingstrailer en ervaar het verhaal van House Va’ruun wanneer Shattered Space later dit jaar uitkomt.

Naast de eerste blik op Shattered Space werden hoogtepunten uit de nieuwste grote update van Starfield direct na de Xbox Showcase gedeeld. Officiële mod-ondersteuning bij de lancering van Creations, de eerste nieuwe quest-DLC met de introductie van Trackers Alliance, nieuwe premiejachtfuncties en verbeteringen aan contactwapens zijn de hoogtepunten van Starfield ’s juni-update. De juni-update is nu beschikbaar op Xbox Series X|S en pc.

The Darkness Calls op 26 augustus met World of Warcraft: The War Within

PC via Battle.net

Blizzard Entertainment’s 10e World of Warcraft-uitbreiding en het openingshoofdstuk van de meest ambitieuze verhaallijn in de bijna 20-jarige geschiedenis van de game, The War Within, wordt op 26 augustus gelanceerd.

Deze komende uitbreiding – de eerste van drie in The Worldsoul Saga – zal je diep meeslepen in de mythologie van World of Warcraft, waarbij verhaallijnen van de afgelopen twintig jaar met elkaar worden verweven op een manier die zowel oude als nieuwe spelers zal boeien. Voor een beperkte tijd biedt Blizzard de Welcome to Azeroth-bundel aan, die alles bevat wat spelers nodig hebben om hun avontuur in Azeroth te beginnen. De bundel bevat de huidige uitbreiding – het veelgeprezen Dragonflight – een personageboost van niveau 60 en 60 dagen speeltijd, voor $ 24,99 USD.

Mis dit legendarische avontuur niet! Sluit je vandaag nog aan bij de community, verken de wonderen van Dragon Isles en bereid je voor op The War Within – pre-aankopen zijn nu beschikbaar via Battle.net.

Drie nieuwe Xbox Series X|S-consoleopties onthuld

Drie nieuwe Xbox Series X|S-consoleopties worden toegevoegd aan onze huidige line-up, en we zijn blij om spelers meer manieren te bieden om mee te gamen met Xbox – het is de beste manier om te genieten van de diverse ervaringen die door gamemakers zijn gemaakt. Deze vakantie zullen onze 1TB Series S in Robot White, een volledig digitale Xbox Series X en een 2TB Xbox Series X Special Edition in Galaxy Black verkrijgbaar zijn in geselecteerde markten (het console-assortiment varieert per markt). Houd ons in de gaten voor updates in de komende maanden, waar we informatie zullen verstrekken over de beschikbaarheid op de markt en regionale geschatte detailhandelsprijzen (ERP) wanneer we pre-ordergegevens delen.

Met de ongelooflijke reeks games die worden getoond tijdens de Xbox Games Showcase 2024 en Call of Duty®: Black Ops 6 Direct , is dit een van de beste jaren ooit om je console te upgraden of voor de eerste keer naar Xbox te springen. 

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.