logo-liggend-wit-donkerblauw

Walibi x Fanta

Fanta lanceert ook dit jaar #WhatTheFanta; een geweldig leuke kennismaking met een gloednieuwe, suikervrije Fanta, waarvan de smaak nog onbekend is. Aan ons, Fanta-drinkers, de missie om de mysterieuze smaakcombinaties te raden! Om het mysterie te benadrukken, is het Fanta-logo op alle #WhatTheFanta-uitingen vervangen door een groot vraagteken.

Zoek de hints

Gelukkig heb je meer houvast dan alleen je smaakpapillen en je neus om de nieuwe smaakvariant te raden. Fanta helpt je af en toe een handje door hints te geven die je helpen om de drie knalroze #WhatTheFanta-smaakcombinaties te raden – maar dat doen ze soms op wel heel spectaculaire manieren. Zoals in Walibi Holland, waar tijdens een speciaal weekend hints worden gegeven om de nieuwe smaak te raden.

WTFanta-hub en mysterieuze missies

Daarnaast is er dit jaar de Fanta smaakinformant: een insider die de geheimen over de nieuwe suikervrije #WhatTheFanta-smaakcombinaties langzaam prijs geeft door hints te delen op bijvoorbeeld social media. Je komt trouwens op de WTFanta-Hub door de QR-code te scannen op een Fanta-verpakking of buitenreclame, of door te klikken op een online swipe-up. In deze online HUB kun je deelnemen aan missies om, samen met de smaakinformant, de verschillende smaakcombinaties te proberen te raden.

Dit jaar spelen zowel Experiental Marketing (XM) als sampling een belangrijke rol in de #WhatTheFanta campagne. Onder andere door het organiseren van city-takeovers en een activatie in Walibi Holland. Gedurende zeven weekenden in mei en juni staan steden als Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Utrecht in het teken van de kenmerkende, roze Fantakleur. In Walibi kunnen bezoekers op zoek naar hints middels interactieve installaties waarmee de zintuigen worden geprikkeld. Tijdens de campagne kan het daarnaast zomaar zijn dat de smaakinformant ergens opduikt, die de consument maar al te graag een stap dichter bij de waarheid helpt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. diny kroot avatar
    diny kroot

    DIT IS GEWELDIG


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.