logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wroaaaah! doet de leeuw, Benjamin Gottwald

Jonge kinderen hebben een complete wereld om te ontdekken. Die is tegenwoordig doorspekt het beelden, filmpjes en digitale prikkels. Daarom is het zeker goed om regelmatig met ze te zitten voor kleine activiteiten. Even lekker knutselen, spelen, ontdekken, met auto’s rijden, dingetjes sorteren en lekker kletsen. Dat kletsen moet je natuurlijk op niveau zien: je hoeft jezelf niet te verlaten naar een kinderlijk toontje met fantasiewoorden, maar verwacht ook niet van je kind dat het in volzinnen een logisch verhaal vertelt. Soms is het ook helemaal niet nodig om te praten, maar is ‘geluiden maken’ al een feestje. En laat Wroaaaaah! doet de leeuw daar nu perfect voor zijn!

Geluiden uit alle hoeken

Dit boek slurpt en plonst, zoemt en kraakt. En dat niet alleen… Er zijn nog veel meer gekke geluiden in te ontdekken, want alle illustraties laten een geluid zien. Op iedere prent verwacht je een geluid te horen. Of toch niet? Als je een leeuw ziet grommen, dan kun je daar wel een geluid bij bedenken. Maar hoe klinkt het uitblazen van een paardenbloem, of het of een luiaard? Waar denk jij aan als je een krab op het strand ziet, of iemands haar dat wordt geknipt? Kun jij daar een geluid bij maken of bij bedenken? Laat maar horen wat je ziet. En dat mag natuurlijk lekker hard! (Of juist heel zacht…)

Ontwikkeling van kinderen met het maken van geluiden

Het maken van geluiden is heel goed voor kinderen. Het ontwikkeld de tong en lippen, waardoor ze klanken beter kunnen maken en nabootsen. Zie het als een ontdekkingsreis en logopedie-training ineen! De prenten zijn wat grof getekend, maar bieden ook mogelijkheid om even een praatje te maken. Hoe vond je kind het laatste bezoek bij de kapper? Wat voor smaak ijs is het lekkerst? En heb jij wel eens een citroen geproefd? Allemaal kleine vragen die ter sprake kunnen komen als je dit boek doorbladert. Laat je kind lekker vertellen, fantaseren en geluiden maken!


Ga direct naar Wroaaaah! doet de leeuw op BOL.com.

Recensie over Wroaaaah! doet de leeuw

Eerlijk is eerlijk: de mooiste prenten zijn het niet die in dit boek staan. Duidelijk zijn ze wel. Je ziet precies wat er gebeurt en wat de eventuele reactie is. Harde lijnen, felle kleuren en vlakke illustraties zijn overzichtelijk en bieden mogelijkheden tot kleine gesprekjes. Het hoofddoel is natuurlijk om geluiden te maken: sommige daarvan zijn heel duidelijk, andere prenten zijn wat subtieler en zelfs voor volwassenen lastiger om in te vullen. Maar dat geeft niets; samen komen jullie er vast wel uit.

Score: 8


Informatie

Titel: Wroaaaah! doet de leeuw
Auteur:
Illustrator: Benjamin Gottwald
Uitgever: Moon uitgevers
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 2 jaar
ISBN: 9789048870660
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.