logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wreed spel (Kim Stone 2), Angela Marsons

Wreed Spel van Angela Marsons is het tweede boek met Kim Stone in de hoofdrol. Zoals bij meer reeksen, heeft het eerste deel (Stille Schreeuw) de lat hoog gelegd. En zoals bij de meeste reeksen voldeed Wreed Spel aan de verwachtingen, na het lezen van het eerste boek. Het overtrof ze! Dit is misschien wel één van de weinige series waarbij het vervolg beter is dan het eerste deel.

Sociopaat

Terwijl ze aan een hartverscheurende kindermisbruikzaak werkt, krijgt Kim te maken met een sociopaat die vastbesloten is om van Kim diens laatste doelwit te maken. Het is nu aan Kim om de stukjes van de puzzel in elkaar te passen, zonder zelf het volgende slachtoffer te worden. Bovendien wordt ze door haar team aan haar lot overgelaten. Zal Kims beschadigde verleden haar daarbij blijven achtervolgen?

Grijs gebied

Kim is daarbij een ontzettend interessant personage. Voor haar heel helder en duidelijk in zwart of wit, er zijn geen grijstinten. Als iemand schuldig is, is hij schuldig. Maakt niet uit wat de achtergrond is of wat de omstandigheden zijn. Kim gelooft dat mensen verantwoordelijk zijn voor hun misdaden. Ze is meedogenloos in haar zoektocht naar gerechtigheid. Ongetwijfeld is ze daarbij gevormd door haar verleden! Die houding maakt niet direct vrienden, natuurlijk. Ze is direct en soms wat grof, maar gaat wel door tot ze resultaten heeft. Toch is ze aardig en warm, zo blijkt uit het boek. Ze is meelevend, kan sympathie voelen, heeft onvoorwaardelijk lief, ook al toont ze dat niet. Dat weet Bryant, haar partner, als geen ander.


Ga direct naar Wreed Spel op BOL.com.

Recensie over Wreed Spel

Wreed Spel doet zijn naam echt eer aan. Het is een verhaal vol actie en beweging, terwijl het verhaal nog wreder wordt. Het is een typisch kat-en-muisspel tussen Kim en een sociopatische moordenaar. Aangezien Kim ook een steekje niet helemaal op de juiste plek heeft (sorry!) maakt dit een titanenstrijd, zoals je kunt begrijpen. Beiden gaan door het vuur om hun eigen doel te behalen. Onder het mom ‘persoonlijke ontwikkeling’ leer je ook meer over Kims achtergrond en ontdek je waarom ze is zoals ze is.

Score: 8


Informatie

Titel: Wreed Spel
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022589953
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.