logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wordt ook een Music Maker met Magix Music Maker


MAGIX-Music-Maker-NL-Box-RGB

 

Music Maker is wel een programma apart, waar veel andere softwareontwerpers naar hebben gekeken bij het maken van hun software. Het werkt namelijk zo kinderlijk eenvoudig dat het juist weer briljant is. Mede dankzij de vele functies en opties is het programma ontzettend uitgebreid en veelzijdig, en kan iedereen er mee uit de voeten – zowel beginners als experts.

In Magix Music Maker maak je in een handomdraai je eigen muziek. Dat doe je niet door als een virtuoos aan de slag te gaan met een serie instrumenten, maar door samples met elkaar te combineren tot een geweldig nummer! Je sleept die samples heel simpel naar een tijdlijn. Die heb je een aantal ter beschikking, zodat je verschillende muzieklijnen met elkaar kunt combineren. Die samples kun je vervolgens aanpassen op verschillende manieren. Zo komt het eerder aan op een goed muzikaal gehoor en natuurlijk een kennis van alle samples die je ter beschikking hebt of je nummer goed in het oor ligt of niet. Ben je zelf juist heel ervaren met een of meer instrumenten? Dan neem je gewoon je eigen samples op om te gebruiken in je muzikale creaties!

grafik-982-gui-123-music-maker-2016-premium-uk

Met MAGIX Music Maker Live en Music Maker Live Performer gaat het programma nog een stapje verder. Daarmee kun je zelf live muziek spelen! De gloednieuwe Live Pads maken het erg gemakkelijk om een nummer te maken door niet alleen te zorgen voor enorme vrijheid bij het creatieve proces, maar ook voor veel plezier bij het spelen zelf, vooral op het gebied van de elektronische muziek. Die Live Pads geven je 16 virtuele pads ter beschikking, die je met het toetsenbord, of met de app MAGIX Audio Remote in realtime ingespeeld en opgenomen kunnen worden. Als toppertje kun je een USB Pad-controller aanschaffen, compleet met een 25-toetsenklavier, die de ware dj in je loslaat. In Music Maker kun je een keuze maken uit één van de dertig genres om muziek in te maken, zoals house, techno of hiphop. Allemaal licentievrij. Ideaal, toch?

Het verslepen van samples is niet de enige manier om muziek te maken in MAGIX Music Maker. Want hoewel het heel aantrekkelijk en verslavend is, kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met je muziekinstrumenten. Je kunt bijvoorbeeld samples opnemen van je eigen stem – en bijwerken in studiokwaliteit, maar je kunt ook muziek opnemen met de MIDI-editor! Daarbij kun je gebruik maken van vier briljante virtuele instrumenten: een filmische synthesizer, een virtuele accordeon, de banjo, steel-gitaar en nog meer folkinstrumenten en je hebt zelfs een aantal virtuele koren ter beschikking!

Dankzij de intuïtieve manier van werken is Magix Music Maker nog steeds onbetwist de beste keuze als je graag muziek maakt. Of dat nu op een beginnersniveau is of dat je wellicht met je eigen band op pad wilt. Dit programma bied je zo veel meer dan alleen samples, het is gewoon niet te omschrijven. De Live versie heeft bovendien de mogelijkheid om live opnamen te maken en performances neer te zetten, wat natuurlijk extra cool is. Bij iedere MAGIX Music Maker-versie krijg je een aantal Soundpools, dat zijn sets met muzieksamples uit een bepaalde muziekstijl. Heb je daar niet genoeg aan? Dan kun je nog altijd Soundpools bijkopen. Bezoek dan zeker even de Magix website voor je dat doet, ze hebben regelmatig heel scherpe aanbiedingen!

Music Maker is in de volgenden uitvoeringen per direct verkrijgbaar:

  • MAGIX Music Maker voor € 59,99
  • MAGIX Music Maker Live voor € 99,99
  • MAGIX Music Maker Live Performer voor € 199,99
  • MAGIX Music Maker Control voor € 159,99

Via Slim.nl koop je als leerling/student al een jaarversie voor dit programma voor  13,99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.