logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit zijn de woontrends van 2023


Het nieuwe jaar is begonnen en dus is het voor veel mensen tijd om weer eens naar het eigen interieur te kijken. Passen al je meubels, je inrichting en de stijl in je woonkamer nog bij de trends van tegenwoordig? Elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van wonen en inrichting, zo ook in het jaar 2023. Trendwatchers bekijken elk jaar wat de wensen van Nederlanders zijn, wat er het meest wordt gekocht en welke trends er uit het buitenland komen overwaaien. Grote kans dat jij deze trends kunt toepassen op jouw interieur. Bekijk hier de meest populaire woontrends van het nieuwe jaar en bekijk of je dit kunt gebruiken in jouw huis.

Duurzaamheid

Op veel gebieden is duurzaamheid vandaag de dag een populair thema. Ook op het gebied van inrichting en interieur is dat goed toe te passen. Zo zijn er steeds meer meubelen en accessoires te vinden die gemaakt zijn van tweedehands materialen, waarmee je dus actief bijdraagt aan een beter milieu. Het hergebruiken van spullen is in veel gevallen erg mooi en kan je woning een echte vintage look geven. Heb jij al eens bij de kringloopwinkel gekeken of je daar mooie spullen voor in jouw woning kunt vinden? Vaak in zeer goede staat en verkrijgbaar tegen een scherpe prijs. Of kijk eens op online verkoopplatformen als Marktplaats, daar worden de mooiste spullen aangeboden voor lage prijzen. Wie weet vind je daar wel dat ene ontbrekende stuk in jouw interieur.

Grote kleden

Een andere trend in dit jaar is het gebruiken van grote kleden in je woonkamer, of in een andere ruimte. Een groot kleed kan meerdere functies hebben. Het geeft je ruimte een hele gezellige sfeer, maar kan ook een echte aanvulling zijn op andere meubels in je kamer. Een bruinkleurig kleed kan bijvoorbeeld een prachtige combinatie vormen met je zandkleurige bank. Hoogpolig, laagpolig, trendy kleuren of vintage kleden, je kunt er alle kanten mee op. Het kan net dat ontbrekende element zijn dat je ruimte helemaal af kan maken. Om te zien wat voor kleden er vandaag de dag allemaal te vinden zijn, kun je een kijkje nemen op de website van Flycarpets.

Slimme woning

Het toepassen van slimme apparaten in huis is erg populair, en dat zal in het nieuwe jaar alleen maar meer worden. Slimme verlichting is vrij bekend, veel mensen maken gebruik van een lamp die je middels je smartphone aan of uit kan zetten. Maar wist jij dat er nog veel meer apparaten in huis zijn die van jouw gewone woning een slimme woning kan maken? Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat die aangaat als de temperatuur onder een bepaald niveau daalt, of lampen die alleen aan gaan wanneer de sensor heeft opgemerkt dat er iemand thuis is. Als je slimme apparaten op de juiste manier toepast, kan het erg handig en tijdbesparend werken, maar ook erg duurzaam. Zo voorkom je dat je apparaten aan staan op momenten dat het eigenlijk niet nodig is

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.