logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak je huis gezelliger met deze woontrends voor 2021


Nu we met z’n allen in 2020 ineens veel meer thuis zijn dan voorheen wordt er meer gekeken naar de leefomgeving. Mensen gaan volop aan de slag in huis om het gezelliger of ruimtelijker te maken: het aantal verbouwingen in Nederland is omhoog geschoten en de kringlopen blijven vol met alle spullen die mensen erheen brengen. Met 2021 voor de deur is het tijd om eens te kijken naar de woontrends van het nieuwe jaar. Wanneer je toch al bezig bent met het aanpassen van je interieur om je woongeluk te verhogen, kun je net zo goed meteen nieuwe meubels en trends toepassen. Daarom lees je in dit artikel enkele te gekke suggesties voor je woninginrichting in het nieuwe jaar.

Wereldse meubels, kleuren en accessoires in je huis

De eerste belangrijke woontrend van 2021 had niet op een beter moment kunnen komen: wereldse meubels, kleurrijke accessoires en rijke stoffen. Menig Nederlander houdt ervan om te reizen of om lekker op vakantie te gaan. Dat kan momenteel helaas niet door de coronacrisis. Hoe heerlijk is het dan om de wereld in de inrichting in huis te halen? Denk aan fluwelen en suède stoffen, warme en natuurlijke kleuren en veel wereldse prints. Let vooral ook op de details; kies bijvoorbeeld voor wereldse en retro deurklinken van De Oude Deurklink en let op opvallende deurknoppen op kasten en lades. Combineer hout met kleuren en prints en je woning krijgt een fijne vakantievibe.

Strakke en cleane inrichting in Japandi-stijl

Een andere woontrend die echt bijna het tegenovergestelde is van warm en kleurrijk is de Japandi-stijl. Deze trend past echter nog wel binnen het wereldse, aangezien Japandi een mix is van Japans en Scandinavisch interieur. Binnen deze woontrend gaat het om een heel rustig en clean interieur. Denk aan lichte tinten, veel gebruik van tegeltjes en metaal, zwart schakelmateriaal aan de muur en gebruik van licht hout in combinatie met zachte prints. Wat opvallend is, is dat we binnen deze stijl veel gebruik van lichtblauw zien in combinatie met zwart en/of wit. Deze kleuren zorgen voor een sereen geheel. Is dat voor jou iets te rustig? Kies er dan voor om een paar grote planten toe te voegen aan je interieur.

Duurzaamheid blijft belangrijk in huis

Tot slot is het interessant om te kijken naar de rol van duurzaamheid binnen het interieur. Duurzaamheid is namelijk iets wat we dit jaar ook al zagen in de inrichting van woningen. Hierbij moet je denken aan het gebruik van materialen die jaren mee kunnen gaan, zoals hout, bamboe en rotan. Tegenwoordig vind je gelukkig heel wat meubels en accessoires die gemaakt zijn van deze materialen. Ze passen binnen ieder interieur: bijvoorbeeld zowel binnen een kleurrijk werelds interieur als binnen een strakke inrichting met Japandi-elementen. Voeg aan een duurzaam interieur tweedehands meubels toe evenals refurbished apparatuur en je bent ontzettend groen bezig. Bij de kringloop of via Marktplaats vind je vandaag de dag hele toffe rotan en bamboe meubels die nog prima een ronde mee kunnen gaan. Zo’n inrichting past helemaal binnen de moderne samenleving.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou: