logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wonka


Het kan niet anders of je hebt hem wel voorbij zien komen: trailers en recensies, besprekingen of filmfragmenten van de film Wonka. Misschien heb je onze recensie over Wonka al gelezen! Voor mensen die liever wegfantaseren in boeken in plaats van het grote scherm, is er goed nieuws. Je kunt Wonka namelijk al vinden in de boekhandel!

Over Wonka

Wonka vertelt het fantastische verhaal over de bijzondere chocolatier die we allemaal hebben leren kennen via Sjakie en de Chocoladefabriek (de oude én de nieuwe versie… of natuurlijk het boek van Roald Dahl). Wonka is zonder twijfel de grootste uitvinder, goochelaar en chocolademaker ter wereld. In dit boek zet Willie Wonka zijn eerste stappen als chocolatier. Chocolade maken kan hij natuurlijk als geen ander, maar hoe breng je zoiets aan de man? De naieve en zachtaardige Wonka blijkt te goed voor deze wereld, maar gelukkig zijn er mensen die hem met alle plezier willen helpen. Zo maak je kennis met de jonge Willie Wonka, die choc-vol ideeën zit en vastbesloten is om de wereld hapje voor hapje te veranderen.

Verschil tussen film en boek

Natuurlijk is dé hamvraag: wat is nu het verschil tussen de film en het boek? Wel: aangezien het boek een afgeleide is van het script, lijken de twee bijzonder veel op elkaar. Toch zijn er wat variaties te vinden (ah, een nobele zoektocht! Laat we met zijn allen op zoek gaan naar de verschillen in de commentaren!). En ja, ook de namen zijn anders: dat komt omdat de film en het boek door twee verschillende mensen zijn vertaald. Niet heel handig, maar geen onoverkomelijk probleem natuurlijk. Het grootste verschil zit hem wel in de uitwerking op het scherm, waar af en toe even een staaltje technisch vernuft getoond wordt, terwijl het in het boek wat subtieler wordt verteld. Daar mag je zelf dus aan de slag met de magie van de verbeelding! Een ander groot verschil is de afwezigheid van de liedjes, waar soms wel een schim van te lezen is in de tekst, maar vaker gewoon wordt overgeslagen.


Ga direct naar Wonka op BOL.com.

Recensie over Wonka

Wonka is een heerlijk boek om te lezen. Het neemt je mee naar een fantasierijke chocoladewereld. Een verhaal waardoor je zelf eigenlijk meteen aan de slag wilt in de keuken met chocolade en verschillende extraatjes! Als belangrijke boodschap (het moraal van het verhaal) laat Wonka zien dat de mooiste dingen in het leven beginnen met een droom. En dat als je het geluk hebt om Willie Wonka te ontmoeten, alles mogelijk is. Het boek mist misschien de creatieve flair en de gekke gedachtekronkels van Roald Dahl, maar past prima in de bijzondere wereld die hij heeft neergezet.

Score: 8


Informatie

Titel: Wonka
Auteur:
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789026169830
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.