logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wonder Wout – Onder hoogspanning, Rob Vangansewinkel

wonder wout onder hoogspanningKen je Wonder Wout nog? Die jongen die opeens bijzondere krachten kreeg, nadat er een meteoriet neerstortte in zijn boomhut? In het eerste deel van deze boekenreeks zorgde hij er voor dat die krachten goed gebruikt werden – hij wist er zelfs de crimineel Boris mee te stoppen – en die had ook speciale krachten! Helaas verloor Wout aan het eind van het boek zijn krachten weer, waardoor hij weer gewoon Wout was. In Wonder Wout – Onder hoogspanning krijgt hij echter weer nieuwe krachten en beleeft hij weer een bijzonder spannend avontuur.

Onder hoogspanning

in Wonder Wout – Onder Hoogspanning krijgt Wout namelijk de kracht van elektriciteit. Hij kan alle elektrische apparaten in zijn omgeving voelen en besturen. Een heel coole gave, die hem erg goed van pas komt. Helaas krijgt ook Boris, die inmiddels in de gevangenis zit, ook nieuwe krachten. Hij kan zichzelf onzichtbaar maken! Niet zo erg, zo lang hij in de gevangenis zit, maar wanneer hij bevrijd wordt door een mysterieuze opdrachtgever wordt het toch wel gevaarlijk…

Vechten tegen robots

Alsof Boris nog niet lastig genoeg is om tegen te vechten, wordt het dorpje van Wout ook nog lastiggevallen door enorme robots. Die robots veranderen het weer en zorgen daarmee voor enorme overlast. Gelukkig staan Wout en zijn vrienden Timo en Quinten paraat om de robots tegen te houden. Daarbij komen niet alleen Wouts superkrachten van pas, maar ook de dapperheid van Timo en de intelligentie van Quinten zorgen ervoor dat het dorpje weer veilig wordt. Als ze tenminste lang genoeg uit handen van Boris kunnen blijven. Die wil Wout namelijk kidnappen en aan zijn opdrachtgever overhandigen, zodat die Wouts speciale krachten kan opzuigen en gebruiken…

Ga direct naar Wonder Wout – onder hoogspanning op BOL.com.


Recensie over Wonder Wout – onder hoogspanning

Wonder Wout – Onder Hoogspanning is een spannend vervolg op het eerste magische boek, dat zo’n beetje verder gaat waar het vorige boek was opgehouden. Vreemd genoeg krijgt Wout nu zijn krachten weer terug zonder steen, maar dat blijkt soms te gebeuren. Er wordt geen reden voor gegeven dat plots iedereen met krachten weer actief is… Het boek zelf heeft een enorm tempo. Soms iets te veel zelfs, waardoor niet wordt stilgestaan bij bepaalde gebeurtenissen. Aan het einde van het boek troffen we een paar foutjes aan, maar niets ernstigs.

Score: 7


Informatie

Wonder Wout – onder hoogspanning,
Illustrator: Chris Vosters
Clavis Books, 250 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789044832495. Prijs: 16.95 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.