logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wonder Wout levert de strijd om de steen


wonder wout strijd om de steen Wout is een heel gewone jongen. Hij doet zijn best op school en beleeft leuke avonturen met zijn twee beste vrienden, Quenten en Timo (Wouts moeder noemt Timo altijd Timothy, dat vind ze veel leuker en mooier staan. Zelf heeft Timo een enorme hekel aan die lange naam!). Op een dag maken Wout en zijn vrienden het laat in hun boomhut. Het basketballen was zó leuk, dat het al snel avond is. In het donker fietst Wout dus over het verlaten paadje naar huis. Daar gebeurt iets bijzonders: er stort een meteoriet neer, vlak voor zijn voeten! Wout neemt de bijzondere steen mee – zoiets laat je natuurlijk niet liggen.

Bijzondere krachten

De steen heeft een gave uitwerking op Wout. Hij zorgt er namelijk voor dat Wout ineens allerlei bovennatuurlijke krachten heeft! In het begin is dat even schrikken, maar al snel ziet Wout er de voordelen ook wel van in. Hij is Wonder Wouter! Zo kan hij de gedachten van zijn beste vrienden lezen, en kan hij zelfs voorwerpen laten zweven. Super gaaf! Natuurlijk gaat die ontwikkeling niet onopgemerkt. Er is een kaper op de kust, die de kracht van de steen voor zich alleen wil hebben. Deze mysterieuze persoon gaat zelfs zo ver dat hij op een avond inbreekt in het huis van Wout en zijn ouders! Tot overmaat van ramp weet deze inbreker de steen te bemachtigen. Het is nu aan Wout en zijn vrienden om de steen terug te krijgen. Maar zal ze dat lukken? Want de inbreker beschikt nu ook over die bijzondere krachten…

Wonder Wouter

Wonder Wouter en de Strijd om de Steen is een super spannend en vooral ook leuk boek om te lezen. De avonturen van de dertienjarige jongen zijn heel herkenbaar, natuurlijk tot het moment dat hij de speciale krachten krijgt door de lichtgevende meteoriet. Maar zeg nou eerlijk: wie wil dat nou niet? Een soort superman in kinderformaat – dat is toch de wens van iedereen? Het boek leest vlot en eenvoudig weg, soms staan er een beetje oubollige woorden in, maar daar lees je zo overheen. En weet je wat ze betekenen door de rest van de zin te lezen. Af en toe staan er zwart-wittekeningen in. Die zijn wat simpel naar mijn smaak, maar volstaan als illustratie voor het boek.

Informatie

Wonder Wout en de strijd om de steen, Rob vangansewinkel
Illustrator: Chris Vossers Clavis, 278 pagina’s, hardcover. Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789044827170

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.