logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Wonder Woman 1984 op dvd of blu-ray

Na de spectaculaire film Wonder Woman maken we vanuit de Tweede Wereldoorlog een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur, waarin ze te maken krijgt met nieuwe vijanden en een nieuwe wereld. Zo maak je kennis met de hebzuchtige Max Lord en de machtsbeluste The Cheetah. Toch blijkt Wonder Woman zelf de grootste vijand te zijn, en moet ze het niet alleen tegen deze twee schurken opnemen, maar is de hele wereld in rep en roer.

Wenssteen

Het grootste deel van het verhaal draait om een mysterieuze steen, die in het museum waar Diana Prince (aka Wonder Woman) werkzaam is. Ze herkent het oude geschrift, maar weet niet goed wat er aan de hand is met de steen. Het zou wensen kunnen vervullen… maar geloven doet ze er niet in. Toch wenst ze haar geliefde terug, die zijn leven heeft gegeven in het vorige avontuur. Haar verlegen collega, Barbara Minerva, wenst de zelfverzekerdheid en kracht van de collega waar ze zo tegenop kijkt… niet wetende dat die kracht bést groot is! Beide vrouwen krijgen wat ze willen en veranderen in de personen die ze graag willen zijn. Dan duikt opeens Max Lord op, een oplichter die diep in de penarie zit vanwege een paar foute handeltjes. Hij is de steen op het spoor en doet een bijzondere zet. Hij laat de steen met zichzelf versmelten, zodat hij de wensen van iedereen kan laten uitkomen. Wat weinig mensen echter weten, is dat de steen een tegenprestatie verlangt. En die wordt willekeurig gekozen. Zo verliest Diana Prince haar krachten en verliest Barbara haar compassie. Eenmaal versmolten met Max Lord is hij echter degene die de tegenprestatie bepaalt – zo heeft hij alle wensen die hij wil, terwijl hij de wensen van anderen vervult. Maar die wensen botsen meer dan eens met elkaar! En zo komt de wereld in verval.

Wie spelen er in Wonder Woman

Wederom is Patty Jenkins de regisseur en neemt Gal Gadot de hoofdrol voor haar rekening. In de film zien we ook Chris Pine als Steve Trevor, Kristen Wiig als The Cheetah, Pedro Pascal als Max Lord, Robin Wright als Antiope en Connie Nielsen als Hippolyta.  
Charles RovenDeborah SnyderZack SnyderPatty JenkinsGal Gadot en Stephen Jones produceren de film. Rebecca Steel Roven OakleyRichard SuckleMarianne JenkinsGeoff JohnsWalter HamadaChantal Nong Vo en Wesley Coller zijn de uitvoerend producenten. 
Samen met Geoff Johns en David Callaham schreef regisseur Patty Jenkins ook het scenario, gebaseerd op de personages uit het DC-universum. Achter de schermen wordt de regisseur bijgestaan door verschillende leden van haar “Wonder Woman”-team, waaronder director of photography Matthew Jensen, de voor een Oscar® genomineerde production designer Aline Bonetto (“Amélie”) en de Oscar®winnende kostuumontwerper Lindy Hemming (“Topsy-Turvy”). De voor een Oscar® genomineerde editor Richard Pearson (“United 93”) doet de montage. De muziek is van de Oscar®winnende componist Hans Zimmer (“Dunkirk”, “The Lion King”).

Bekijk hier de trailer van Wonder Woman: 1984


Ga direct naar Wonder Woman 1984 op BOL.com.

Recensie over Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984 neemt je mee naar een geweldige tijd: de jaren 80! Die komt dan ook in beeld met al zijn tenenkrommende trends en gebruiken. Kijk vooral naar de kleding, horloges, auto’s en high tech opstellingen. Geweldig leuk! Het verhaal zelf steekt ook prima in elkaar, maar had misschien wat ingedikt mogen worden. Je ziet nu twee schurken ‘geboren worden’, wat misschien wat veel van het goede is. Ze krijgen allebei namelijk meer dan genoeg aandacht, wat een film van bijna 2,5 uur oplevert. En daarvoor zit er net te weinig actie in het verhaal. Ook een paar andere scènes, zoals het leren vliegen van Wonder Woman, had een paar minuten korter gemogen. Een leuke film is het zeker, voor beginnend superheldenkijkers een lust voor het oog en voor DC is dit een wat minder duister verhaal.

Score: 7


Informatie

Titel: Wonder Woman 1984
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 158 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.