logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Wonder Park, Universal Picures


De meeste kinderen zijn een baken van fantasie. Ze verzinnen een oplossing voor alles in hun omgeving, of dat nu is om een mysterie op te lossen of om een nieuw avontuur te bedenken. Veel ouders temperen die fantasie: ze zijn immers niet realistisch en voegen weinig toe. Zo nu en dan zijn er ouders die deze fantasie koesteren en voeden, zodat er wonderlijke creaties ontstaan. Zo ook de moeder van June. Zij werkt al jaren met haar dochter aan een klein pretpark: Wonder Park.

Compleet pakket

Inmiddels is dat fantasierijke park uitgegroeid tot een waar fenomeen: het hele huis staat in het teken van Wonder Park, van Junes slaapkamer tot de woonkamer. Het park wordt geleid door een aantal knuffeldieren, die ieder hun eigen rol en karakter hebben. Om de zoveel tijd wordt er een nieuwe attractie bedacht, die haar moeder in het oor van de aap Peanut fluistert. Peanut kan met een magische pen al die fantasierijke creaties tot leven wekken. En met succes! Het park wordt druk bezocht, de bezoekers beleven de wildste avonturen – die alleen June kan bedenken. Maar soms ontdekken de ouders van June de keerzijde van hun fantasierijke kind. Wanneer ze de buurt op stelten zet met één van haar uitvindingen, bijvoorbeeld.

Ziek

Dan gebeurt er iets vreselijks. De moeder van June wordt heel erg ziek en kan alleen genezen worden op een andere locatie. Ze moet een tijdje naar een kliniek ver weg. June neemt daarmee de zorg voor haar vader (die prima voor zichzelf kan zorgen overigens) en schuift het hele project Wonder Park aan de kant. Wanneer ze tijdens de zomervakantie op wiskundekamp gaat, besluit ze te ontsnappen om terug te keren naar huis en voor haar vader te zorgen. Tijdens haar tocht door het bos ontdekt ze dat haar creatie Wonder Park helemaal echt is: zelfs de mascottes van het park bestaan!

Problemen in Wonder Park

Jammer genoeg is het park in verval geraakt. June heeft er immers geen aandacht meer aan geschonken sinds haar moeder weg is. Er is niet alleen niets bijgekomen, het ‘lichtpuntje’ van het park is ook verdwenen. Duisternis slokt alles op en een grote kudde knuffeldierenzombies (ja, echt!) terroriseert het park. Langzaam maar zeker begint June te beseffen dat haar fantasie werkelijkheid is geworden. De uitdaging is alleen: hoe kan ze het park in al haar charme herstellen? Samen met Peanut, de beer Boomer, het stekelvarken Gus, het zwijn Greta en de bevers Cooper en Steve zet ze alles op alles om de duisternis te verjagen.

Ga direct naar Wonder Park op BOL.com.


Recensie over Wonder Park

Animatiefilms bieden een schat aan mogelijkheden. Er kunnen nieuwe werelden gecreëerd worden die aan je stoutste dromen voldoen, die de meest bizarre fantasieën werkelijkheid laten worden. Dat is precies waar Wonder Park voor staat: dat je nooit je hoofd moet laten zakken bij tegenslag, dat fantasie je redding kan zijn en dat je niet moet vergeten wie je werkelijk bent. Flinke boodschappen in een spannend avontuur. Vooral het moment waarop haar moeder naar de kliniek gaat is best heftig, maar ook wanneer de knuffelzombies aanvallen kan het knap spannend zijn. Daarnaast zijn er genoeg grappige en vrolijke momenten te bekennen in de film, die je weer op het juiste pad zetten.

Score: 8


Informatie

Titel: Wonder Park
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 105 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.