logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Het verhaal van Wolverine. Recensie: Logan


Logan

We kennen allemaal de films van de X-Men, waarin professor Xavier een team aan mutanten begeleid en inzet als echte superhelden. Maar als je de films kent, weet je ook dat Xaviers strijd met Magneto zorgt voor ontzettend veel ellende. De een wil samenleven met de mensheid, de ander wil duidelijk boven de mensen staan. Waarom zouden ze ook niet? Die vete escaleert nogal, waarna er een grootse jacht op mutanten heeft plaatsgevonden. Ze slaan stuk voor stuk op de vlucht, zo blijkt uit de grimmige film Logan, waarbij Logan samen met professor Xavier en Caliban verscholen zit in een verlaten fabriekspand in de middle of nowhere.

Contact

Logan verdient zijn geld met chauffeur spelen in een limousine, is aan de drank geraakt en is wonderlijk genoeg niet meer in staat om zichzelf snel en goed te genezen. Toch blijft hij een echte vechter en gaat grimmig door, waarbij hij zorgt voor zowel Xavier als Caliban met voeding en medicijnen – Xavier heeft namelijk last van episodes, die nogal een impact hebben op zijn omgeving… dan neemt een vreemde vrouw contact op het Logan, met de vraag om haar en een meisje (Laura) naar de Canadese grens te brengen. Waarom krijgt hij niet te horen, maar wanneer hij de vrouw dood en gemarteld aantreft, weet hij genoeg. Er is ellende op komst!

Laura

Het meisje is namelijk de sleutel tot een nieuwe generatie mutanten. Dr. Rice, de zoon van de medicus die Logan in eerste instantie onder handen heeft genomen, heeft eerst alle mutanten vermoord door ze te vergiftigen via het het eten en drinken, maar wilde daarna juist een soort supermutant maken. Met genetisch materiaal, in afgezonderde faciliteiten. Behoorlijk luguber, en weinig succesvol. Want de krachtige mutanten zijn gaan puberen… en tja, dan kun je er bar weinig mee! Toen het project stopgezet werd, moesten alle mutanten dood. Gelukkig wisten een groot aantal ervan de vluchten, waar Laura er bovendien eentje van is. En wat zo bijzonder is: deze kleine Latina heeft dezelfde gaven als Logan! Met ademantium klauwen en een genezingskracht waar je u tegen zegt is deze meid niet om zonder handschoenen aan te pakken. Ook niet met, trouwens, want Laura snijd overal doorheen. Zal het Logan echter lukken om Laura naar de beloofde plek te brengen, voor hij het loodje legt? Zeker nu er een gevaarlijk team aan huurmoordenaars naar hem op jacht is?

Ga direct naar Logan: The Wolverine op BOL.com.


Recensie over Logan

Een lugubere en grimmige film, dat is Logan zeker. Het heeft bijzonder spannende momenten, maar de reden waarom Logans zelfgenezende gave weg ebt komt maar heel vluchtig aan bod. Jammer, daar was ik wel nieuwsgierig naar. Het is een spannend verhaal geworden met veel melancholie en drama, een norsere Wolverine dan ooit tevoren en een vleugje nieuwe hoop – met een nieuwe generatie mutanten. De special effect zijn dik in orde, de kleine meid bijt flink van zich af. Beide mutanten laten meer dan regelmatig hun klauwen zien!

Score: 8


Informatie

Titel: Logan: The Wolverine
Uitgever: 20th century fox entertainment
Tijdsduur: 137 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.