logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Wolvenkinderen, Richard van der Vieren en Roosje Koninckx

Wolvenkinderen Richard van der Vieren en Roosje Koninckx

Het buitenleven is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen zweren erbij, anderen zitten liever thuis voor de buis. Ieder zijn ding natuurlijk, uiteindelijk is een stukje balans het belangrijkst tussen die twee. In Wolvenkinderen krijg je 1001 tips (nou ja, heel wat, in ieder geval) voor een leuk en gezellig buitenleven.

Veel recepten

Wat opvalt aan dit boek, is dat veel van de tips te maken hebben met eten en drinken. Daarbij worden veel van de recepten gekookt boven een open vuur, al dan niet in een kookpot. Tip: verschillende merken barbecues hebben de mogelijkheid om een stevige pan te plaatsen, zoals de Campingaz Attitude 2100LX! Niet alles wordt overigens buiten gekookt, maar er wordt wel gebruikgemaakt van groenten en fruit die je in de open lucht kunt vinden… al dan niet in je eigen moestuin. Want het buitenleven wil niet alleen zetten dat je het bos in moet duiken!

Ontdekken en leren

Tussen al die recepten door, van appelmoes tot sapjes, van smoothies tot wafels en alles daar tussenin, vind je in Wolvenkinderen heel wat tips om buiten te doen. Bloemen zoeken en drogen, hutten bouwen, bomen klimmen, kanovaren, modderbaden en nog veel meer dingen die je buiten kunt doen… en waar je misschien niet aan zou denken. En natuurlijk een gecontroleerd fikkie stoken, want dat vuur wordt gebruikt voor het vertellen van verhalen, het delen van warmte en het maken van die verrassende gerechten!


Ga direct naar Wolvenkinderen op BOL.com.

Recensie over Wolvenkinderen

Wolvenkinderen is een verrassend kookboek met aanvullende activiteiten voor een actief en onbezorgd buitenleven. Daarbij moet je natuurlijk niet bang zijn om vies te worden of een schaafwondje op te lopen. Lekker spelen zonder zorgen, voor jong en oud. Dat is wat Wolvenkinderen predikt. Het staat vol tips die je met jong en oud kunt doen. Lekker buiten, lekker ontdekken.

Score: 8


Informatie

Titel: Wolvenkinderen
Auteur:
Uitgever: onbekend
Aantal pagina’s: 204
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 9789090313849
Prijs: 36.85 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.