logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Wolfsangel, Aslak Nore

Wolfsangel neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog, waar de Noorse nazi Henry Storm gedesillusioneerd terugkeert van het front. Hij heeft in Noorwegen en Oekraïne verschrikkelijke dingen gezien, zaken die het menselijke niet meer kennen. Misdaden tegen de mensheid, waarbij ook onschuldige burgers het onderspit hebben moeten delven. Het is logisch dat Henry is gaan twijfelen aan zijn standpunt en zijn missie. Klopt het wel, die hele oorlog?

Wisselwerking

Eenmaal thuis, na een paar jaar aan het front, is het ook thuis flink veranderd. Zijn vriendin loopt zijn idealen niet meer achterna. Sterker nog: zij is zich tegen het nazisme en het Duitse regime gaan keren en heeft zich aangesloten bij het verzet. In een poging om haar terug te winnen doet hij hetzelfde, maar eigenlijk meer vanuit zijn eigen overtuiging. Bovendien heeft Henry een groot voordeel te bieden. Hij is namelijk een behoorlijk hoge pief en krijgt dus zonder problemen veel vertrouwelijke informatie toegestopt! Zo probeert Henry het tij te keren en een slim plan om lange-afstandsraketten te ontwikkelen onderuit te halen.

Tegenpool

Tegelijkertijd in Duitsland is er een gerucht dat er een spion actief is onder de gelederen. Daarvoor wordt SS-officier Werner Sorge in opdracht van Himmler aan het werk gezet; de Britten zouden een spion hebben met de codenaam “Griffen” hoog in het Duitse rijk geplaatst. Sorge moet die persoon onthullen. Al snel kruist hij wegen met Henry en het ontwikkelt zich tot een jacht op leven en dood.

Ga direct naar Wolfsangel op BOL.com.


Recensie over Wolfsangel

Dit boek over WO II is niet over één nacht ijs gegaan. Er zit de nodige research aan vastgekleefd, die je maar wat goed terugleest in het boek. De kleinste details worden op filmische wijze aan je voorgelegd, zodat het net lijkt alsof je ziet wat er gebeurt. Het verhaal is super spannend, het is echt een dubbelspionagethriller die zijn weerga niet kent. Met een grote kanttekening: het verhaal leest niet lekker weg. Je merkt dat het een vertaald boek is, met zo nu en dan vreemde zinsconstructies en ontzettend veel bijzinnen. Dat neemt zo nu en dan het leesplezier flink weg. Zonde, anders had Wolfsangel absoluut een hoger punt gehad.

Score: 7Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Informatie

Wolfsangel,
Illustrator: nvt
Uitgever: Harper Collins, 416 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789402702675. Prijs: 19.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.