logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Wolfenstein Youngblood


B.J. Blazkowicz ken je misschien wel – of niet – het is namelijk de hoofdpersoon van de Wolfenstein-games! Brute games waarin een Amerikaanse krachtpatser er op uit is om zoveel mogelijk nazi’s om zeep te helpen. Meer is het niet, mensen! In de eerste games speelde de avonturen zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, inmiddels zijn het high-tech games met supermoderne wapens. Met een paar uitzonderingen en sprongen. Zo speelt Wolfenstein: Youngblood zich af in een paralelle dimensie. Onze held B.J. Blazkowizs is ontvoerd en zijn tweelingdochters moeten de wereld redden. In het alternatieve Parijs van 1980, dat omgeven is van de nazi’s. Daarbij kun je één van de twee meiden kiezen om mee te gamen. Een willekeurige andere speler ter wereld kruipt in de huid van je andere helft.

Skills

Hoewel de dames behoorlijk gelijk opgaan als het aankomt op vechtkunsten, zijn er toch de nodige verschillen. Een van de grote verschillen zijn de pep-skills, waarmee je jouw zus kunt helpen met extra gezondheid of bepantsering. Dat geeft al aan dat dit spel niet voor de poes is: de vijanden zijn behoorlijk pittig!

Rijke omgeving

Je mag samen met je zus rondrennen door een bizar Parijs, en dat is natuurlijk ontzettend gaaf. De omgevingen zien er ontzettend gedetailleerd uit. Jammer genoeg is niet altijd duidelijk waar je moet wezen voor een missie (en vooral op welke verdieping, of dat nu bovengronds is of onder gronds), wat het niet altijd even makkelijk maakt om op het punt van bestemming te geraken.

Mager verhaal

In tegenstelling tot de vormgeving van de levels en de wapens is er niet heel veel diepgang als het aankomt op de verhaallijn. Er is een rode draad die door de game loopt, maar puntje bij paaltje hangt het spel aan elkaar van sidequests en korte missies. Die krijg je toebedeeld vanuit het riool, waar je NPC’s tegenkomt die je wat vertellen. Daarnaast is er weinig meer info over de achtergrond van het verhaal of de meiden zelf.

Handleiding

Wat ik ontzettend heb gemist tijdens Wolfenstein: Youngblood, is een tutoriallevel of op zijn minst íets van uitleg. In plaats daarvan wordt je in het diepe gegooid en moet je al direct aan de bak, zonder dat je weet hoe jij en je zus samenwerken en met elkaar kunnen communiceren. Knap lastig, moet ik bekennen, wat ook meermaals betekende dat ik uit een game werd geknikkerd omdat het allemaal ‘niet snel genoeg’ ging.

Ga direct naar Wolfenstein: Youngblood op BOL.com.


Recensie over Wolfenstein: Youngblood

De basis van Wolfenstein is terug te zien in Youngblood: je knalt je een weg door een hele horde nazi’s in allerlei maten en vormen. Ook hier doen de dames kun best om ze genoeg geweld aan te doen, en met succes. Ze kunnen goed upgraden met nieuwe skills en vaardigheden, maar het zou prettig zijn als je soms iets meer bij het handje genomen werd.

Score: 6


Info

Wolfenstein: Youngblood, Bethesda
PS4, XBOX One, PC, fps.
Prijs: 35 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.