logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek review: Woestijnnacht

In het boek Woestijnnacht keert Renée Ballard na een jaar terug bij de politie, nadat ze een aanbod heeft ontvangen dat ze niet kan afslaan. Renée mag namelijk haar eigen team samenstellen om de cold case-eenheid van de afdeling moordzaken nieuw leven in te blazen. Haar team zal zich vastbijten in onopgeloste moorden en Renée vraagt haar oud-collega Harry Bosch om ook in het team te komen.

Ballard en Bosch

Harry Bosch is gepensioneerd en is al jaren geobsedeerd door een zaak die nooit is opgelost; de moord op het gezin Gallagher. Het hele gezin zou zijn vermoord door McShane en in de woestijn zijn begraven, maar door gebrek aan bewijs is McShane is er nooit voor gepakt. Als Bosch als vrijwilliger in het Cold Case team plaatsneemt, geeft Ballard hem de vrijheid om alle middelen van de LAPD in te zetten om verder te gaan in zijn zoektocht in de zaak Gallagher. Daarnaast zal hij ook meehelpen om andere onopgeloste moorden te onderzoeken en op te lossen. Bosch stemt in en samen met Ballard en de rest van het team pakken ze enkele zaken op.

De zaak van Pearlman

Een van die zaken is die van Sarah Pearlman, de zus van raadslid Pearlman. Het is ook dankzij raadslid Pearlman dat de Cold case-eenheid weer actief is, met als voorwaarde dat ze de zaak van zijn zus heropenen. Met de moderne technieken wordt de zaak opnieuw bekeken en het team voert een DNA-onderzoek uit. Daaruit volgt een match, die in verband wordt gebracht met een andere zaak. Daardoor gaat het balletje aan het rollen…

De zaak Gallagher

In de tussentijd werkt Harry ook aan de zaak Gallegher. Hij gaat terug naar de plek waarop het gezin gevonden is en treft er de rechercheur van dat district die destijd bij de melding betrokken was. Vanuit daar gaat zijn zoektocht verder.


Ga direct naar Woestijnnacht op BOL.com.

Recensie over Woestijnnacht

Het boek is prettig geschreven en makkelijk te volgen, hoewel ik soms even de draad kwijt was met alle namen en de onderzoeken die door elkaar liepen. Maar dat kan ook aan mij liggen aangezien ik het boek in fases heb gelezen. Buiten dat, is het een boek dat je geboeid houdt, spannend en daarnaast ook aangrijpend is. Net zoals alle boeken van de thrillerschrijver Connelly is dit een boek dat misdaad en thriller fans zeker zullen waarderen.

Score: 8


Informatie

Titel: Woestijnnacht
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 368
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022597309
Prijs: 21,99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.