WK Darts 2023 live te zien op Viaplay

19 Michael van Gerwen

Donderdag 15 december begint het WK Darts 2023 in Londen. Alle sessies van het belangrijkste Dart-toernooi van het jaar zijn live te volgen op Viaplay en Viaplay Xtra. Anne-Marie Fokkens, Koert Westerman en Bart Nolles verzorgen samen met een keurkorps aan analisten en commentatoren de studio-uitzendingen vanuit de Viaplay-studio in Hilversum. Arjan van der Giessen is als verslaggever aanwezig in Alexandra Palace en volgt daar onder meer de verrichtingen van de twaalf Nederlanders die zich hebben gekwalificeerd.


Nederlandse darters

Van 15 t/m 23 december staan de eerste twee ronden op het programma. Tijdens de openingsdag is Jermaine Wattimena de eerste landgenoot die het podium betreedt. Wattimena neemt het in de eerste ronde op tegen de Ier Nathan Rafferty, de nummer 87 van de wereldranglijst. Op woensdag 22 december kleurt de zaal in Ally Pally groen als Michael van Gerwen in actie komt. De drievoudig wereldkampioen moet in zijn eerste wedstrijd afrekenen met de winnaar van de partij Niels Zonneveld – Lewy Williams. “Mighty Mike” van Gerwen is de afgelopen weken in bloedvorm en heeft maar één doel: winnen en het heroveren van de nummer één positie op de wereldranglijst.

Hofleverancier van spelers

Met twaalf landgenoten die aan de oche verschijnen tijdens het WK Darts 2023 is Nederland, na Engeland, de belangrijkste hofleverancier van spelers. Uiteraard bevinden zich op de lijst naast Michael van Gerwen ook publiekslievelingen zoals Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort. Gedurende 28 sessies maken 98 spelers uit wie er met de beker en de hoofdprijs van ruim € 575.000,- naar huis gaat.


Speelschema Nederlanders Ronde 1 en 2

  • Donderdag 15 december 2022 – 20:00 uur: Jermaine Wattimena v Nathan Rafferty
  • Vrijdag 16 december 2022 – 20:00 uur: Michael Smith v Wattimena/Rafferty
  • Maandag 19 december 2022 – 13:30 uur: Danny Jansen v Paolo Nebrida & Niels Zonneveld v Lewy Williams
  • Maandag 19 december 2022 – 20:00 uur: Geert Nentjes v Leonard Gates & Steve Beaton v Danny van Trijp
  • Dinsdag 20 december 2022 – 20:00 uur: Jamie Hughes v Jimmy Hendriks & Raymond van Barneveld v Meikle/Ashton
  • Woensdag 21 december 2022 – 13:30 uur: Martijn Kleermaker v Xicheng Han
  • Woensdag 22 december 2022 – 20:00 uur: Michael van Gerwen v Zonneveld/L Williams & Stephen Bunting v Nentjes/Gates
  • Donderdag 22 december 2022 – 13:30 uur: Krzysztof Ratajski v Jansen/Nebrida & Dirk van Duijvenbode v Sedlacek/R Smith

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.