logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

WiZ lampen voegt beveiligingsopties toe

Signify, die je waarschijnlijk wel kent van Philips Hue, introduceerde een tijdje terug een nieuwe serie slimme lampen: de betaalbare WiZ verlichting en accessoires. Zojuist maakten ze een spannende uitbreiding bekend: WiZ doet haar eerste stappen in home security en voegt slimme camera’s toe! De bestaande slimme WiZ-verlichting wordt vanuit de app gecombineerd met enkele nieuwe Home Monitoring-functies.

Voel je veiliger thuis

Hoe werkt dat dan precies? Stel je voor – bij vertrek op vakantie schakel je de vakantiemodus in de Wiz-app in. Natuurlijk laat je de lampen dan aan- en uitgaan, zodat het lijkt alsof je thuis bent. Maar wordt er beweging gedetecteerd, dan kun je de WiZ-lampen binnen en buiten laten knipperen. Zo zien ook je buren dat er ongewenste activiteit is bij jouw thuis. Jij krijgt direct een melding op je telefoon en kunt realtime kijken wat er thuis gebeurt. Daarnaast kun je eerder opgenomen beelden terugkijken in het activiteitenoverzicht. Bijzonder is dat het de mogelijkheden van slimme lampen, SpaceSense bewegingsdetectie én camera’s met elkaar combineert in één systeem.

Het WiZ Home Monitoring-systeem combineert licht en bewegingsdetectie in één geïntegreerd slim systeem om ongewenste bezoekers op te merken en af te schrikken.

Licht en bewegingsdetectie schrikken af

Activeer het beveilingssysteem eenvoudig in de WiZ-app met één druk op de knop wanneer je het huis verlaat of gaat slapen. Je kiest zelf of je het activeert voor je hele huis of alleen in bepaalde gedeeltes van je woning. Dankzij de recent geïntroduceerde SpaceSense-bewegingsdetectietechnologie werkt elke compatibele WiZ-lamp als een bewegingssensor. Met de nieuwe Home Monitoring functies in de app kun je vanaf nu een melding ontvangen zodra er beweging in je huis wordt ontdekt. Je bepaalt zelf hoe de lichten reageren wanneer er beweging wordt gedetecteerd: laat ze feller branden, flitsen, of levendige kleuren weergeven; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Net alsof

Nieuw in de app is ook de functie die je aanwezigheid nabootst. Op verschillende willekeurige tijdstippen gaan de lichten in huis automatisch aan en uit om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Zelfs als je niet thuis bent, dragen WiZ-lampen bij je huis te beveiligen.

WiZ Indoor Camera

Een belangrijke nieuw aanwist op het Home Monitoring-systeem is de WiZ Indoor Camera. Hiermee kan je te allen tijde controleren en zien wat er in je huis gebeurt. Je ontvangt een melding zodra er verdachte bewegingen of geluiden gedetecteerd worden, zoals bijvoorbeeld brekende ramen of brand- of rookalarmgeluiden. In de WiZ-app kan je via de live beelden zien wat er aan de hand is, ook wanneer het donker is. In het donker schakelt namelijk de infraroodfunctie in van de camera. Het toestel heeft een kijkhoek van 120 graden, full HD beeldkwaliteit en een SD kaartsleuf voor het opnemen van de beelden.

Abonnement

Wil je nóg meer mogelijkheden? Met de optionele WiZ abonnementsservice kun je de beelden tot maximaal 30 dagen in de Cloud kan opslaan of handmatig een opname kan starten terwijl de WiZ-camera streamt. Je kunt met het abonnement ook privacy zones aanduiden in de kamer.

Prijs en beschikbaarheid

• WiZ Indoor Camera (beschikbaar vanaf 12-06-2023): 89.99 euro
• WiZ Home Monitoring Starter Kit met Indoor Camera en 3 lampen (beschikbaar vanaf 23-06-2023): 159.99 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.