logo-liggend-wit-donkerblauw

Wissel je interieur in stijl


Als je denkt aan het veranderen of aanpassen van je interieur, denken veel mensen meteen aan het kopen van nieuwe meubels. Een nieuwe kast, bank of eettafel zal inderdaad een flinke impact op je interieur hebben, maar het kan ook veel eenvoudiger, goedkoper en sneller. 

Intern verhuizen

De makkelijkste manier om je huis een nieuwe uitstraling te geven? Zet spullen op een andere plek. Dat hoeft niet meteen helemaal anders te zijn, want ik snap natuurlijk ook dat je televisie beperkt is tot het punt waar het televisiesignaal (of het internetsignaal) je huis binnenkomt. Die kun je niet zomaar ergens anders neerzetten. Maar vaak helpt het al door accessoires en planten een ander plekje te geven. Zet een lamp eens ergens anders neer, of wissen er twee om. Zo krijg je makkelijk een andere uitstraling!

Kleur bekennen

Een grotere impact heeft het wanneer je een muur overschildert of behangt. Een andere kleur in huis geeft je interieur al meteen een nieuwe uitstraling. Dat vraagt natuurlijk om wat meer werk, maar het is geen onoverkomelijke klus. Een kwast, roller en een pot verf is al genoeg. En onthoud dat één muur in principe al genoeg is voor een andere uitstraling. Vaak is het ook mooier om één accentkleur in huis te nemen, dan wanneer je alle muren dezelfde kleur meegeeft.

Jouw stijl inlijsten

Zo vonden wij het tijd om onze slaapkamer eens een andere uitstraling te geven. Eén muur was behangen met groen-wit gestreept behang. Dat hebben we eraf gehaald en vervangen door maïsgeel behang. Een heerlijk zonnige kleur, die bij daglicht een stuk intenser overkomt dan ‘s ochtends. Maar: onze wat fletse familiefoto’s pasten daar niet meer bij. Door de fotomuur te vervangen door posters, krijgt de slaapkamer meteen een andere uitstraling. Daarbij hebben we gelet op de gele kleur. Onze keuze viel op de illustraties Flower Silhouette en Anthriscus Silhouette in de maat 50×70 cm. De gele zonsondergang past goed bij de gele muur, de perkament-print achtergrond geeft de slaapkamer ook iets zachts.

Combineer posters met een lijst

Het is ook aan te raden om meteen te kijken naar een geschikte lijst. Wij mochten van Desenio zoeken naar een geschikte aanvulling op ons interieur. Daarbij keken we natuurlijk naar posters en lijsten die passen bij onze stijl, maar die ook passen bij het interieur en ons huis. Wij kwamen uit bij een metalen lijst, in het zwart. Op een witte muur is die best heftig, maar omdat het grote lijsten zijn, wordt het effect al subtieler. Op de gele muur hebben we juist gekozen voor de zwart-wit posters Parisian Chic en Together Is Our Favourite Place. Deze breken mooi met het geel. Door de forse televisie hebben we daar gekozen voor kleinere posters van 30×40 cm, met hetzelfde model lijst (maar dan een maatje kleiner). Prettig is trouwens dat de lijsten heel licht zijn. Ze zijn voorzien van dun kunststof in plaats van glas. Daardoor hoef je niet meteen een heftige schroef de muur in te draaien, maar volstaat een spijker ook prima.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.