Boek recensie: Wiskunde = Wijs, Maaike Bronselaer en anderen

wiskunde-is-wijs

Wiskunde = wijs is een bijzonder praktisch boek voor (aankomend) leerkrachten op het basisonderwijs, om kinderen wegwijs te maken in die abstracte, chaotische en ogenschijnlijk rommelige wereld van wiskunde. Als leerkracht basisonderwijs moet je natuurlijk van alle onderwerpen die gegeven worden meer dan genoeg weten, maar soms is weten alleen niet genoeg. Je moet wiskunde ook begrijpen. Alleen dan ben je als leerkracht in staat om het kinderen op verschillende manieren aan te bieden, zodat je kunt inspelen op de behoeftes van de kinderen in de klas.

Snappen is weten

Als je kijkt naar wiskunde, is er natuurlijk genoeg om te leren. Al die formules en principes kun je gewoon opschrijven en uit je hoofd leren. Wiskunde is daarentegen ook een vak waarbij je met je gezonde verstand al een heel eind komt. Als je begrijpt wat je doet (of wat je moet doen), zul je vaak bij dezelfde oplossing komen. Je begrijpt: combineer het kennen en het snappen… en je hebt een fantastische combinatie. In Wiskunde = wijs krijg je dan ook alle informatie aangeboden om zowel de kennis als het begrip te verhogen.

Kennisoverdracht

Nadat alle wiskundige principes (die je op de basisschool kunt tegenkomen) aan bod zijn gekomen, is het tijd om ze over te brengen op je leerlingen. In het tweede deel van het boek draait het om de didactische vaardigheden die om de hoek komen kijken. Hoe kun je kinderen wiskunde laten begrijpen, als ze jarenlang met tegenzin sommen hebben moeten maken? Door het praktisch en concreet te maken, bijvoorbeeld! Het boek biedt leuke, grappige en fijne manieren om kinderen kennis te laten maken met wiskunde. Het bevat praktische voorbeelden, herkenbare situaties en zelfs schema’s die je in je lessen en je uitleg kunt gebruiken. Zo maak je wiskunde al een stukje leuker en in ieder geval een flink pak begrijpelijker.


Ga direct naar Wiskunde = Wijs! op BOL.com.

Recensie over Wiskunde = Wijs!

CooleSuggesties topper

Wiskunde = Wijs zou op iedere basissschool moeten staan en zou gelezen moeten zijn van iedere (aankomende) leerkracht basisonderwijs. Het boek gaat namelijk niet alleen om het automatiseren van sommen en het inprenten van formules, het gaat dieper in op het begrijpen van wiskunde en het inzien dat wiskunde overal om ons heen aanwezig is. De praktische tips, fijne voorbeelden en kant-en-klare oefenopgaven maken niet alleen dat jij als leerkracht de stof beter begrijpt, het zorgt er ook voor dat je de stof op verschillende manieren uit aanbieden. Daardoor zullen je leerlingen het beter oppikken en kun je misschien verschillende leuke activiteiten bedenken om de materie toegankelijker te maken.

Score: 9


Informatie

Titel: Wiskunde = Wijs!
Auteur:
Uitgever: Owl Press
Aantal pagina’s: 850
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463934527
Prijs: 56 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.