logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wintersporten in de zomer


Een van de leukste dingen in de winter is voor veel mensen het wintersporten, met name skiën en snowboarden zijn ontzettend populair. Het grootste nadeel van deze (en andere) wintersporten is dat, zoals de naam al aangeeft, ze nogal seizoensgebonden zijn. Als je het hebt over snowboarden in de zomer kijken mensen je waarschijnlijk gek aan. Maar, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, het bestaat écht! Steek de traditionele sporten in een iets ander jasje en je hebt plotseling talloze mogelijkheden..

Stap op het board

Voor iedereen die het liefst zo veel mogelijk op een board staat is longboarden de ideale sport. Het longboard wordt steeds populairder en dat is niet zo gek: boarden is naast onwijs leuk om te doen ook erg praktisch om snel ergens te komen. Omdat er superveel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn is er voor iedereen wel een geschikte plank te vinden. Het is zelfs mogelijk om zelf een board te ontwerpen! Zo kun je ‘m combineren met je favoriete telefoon accessoires en compleet in stijl de straat op.

Snowboarden zonder sneeuw

Ben jij op zoek naar een sport die je de kick van snowboarden geeft? Dan is mountainborden een prima alternatief. Simpel gezegd is een mountainboard niets anders dan een skateboard op luchtbanden. De afdalingen die je neemt kunnen vrij heftig zijn, daarom is het board ontworpen met een paar sterke bindingen. Je kunt deze sport op meerdere plaatsen in Nederland beoefen, dus je hoeft er niet onnodig ver voor te reizen. Zo kun jij óók in de zomer de rush van een afdaling ervaren!

What’sup?

Ook in de watersport is het goed mogelijk om op een board te stappen. We hebben het dan niet over het bekende surfen, maar over een sport die íets toegankelijker is: suppen. Suppen kun je in ieder meer, kanaal, slootje of wat voor watersoort dan ook doen. Bij deze sport sta je op een grote surfplank en beweeg je voort door te peddelen. Je kunt het dus zo intensief maken als je zelf wilt! Een nat pak is alleen nooit helemaal uit te sluiten, dus het kan van te voren geen kwaad om even te checken of alle telefoonhoesjes waterdicht zijn..

2wheelboardOp rolletjes

Van origine werd dit ‘snowboard’ op twee wielen voornamelijk gebruikt als vervoersmiddel, tegenwoordig stappen mensen er eigenlijk alleen nog maar op voor hun plezier: de 2Wheelboard. De trend is overgewaaid vanuit Australië en is ideaal om ook in de zomer je snowboard-skills up-to-date te houden. Pak je sport armband erbij om jouw topsnelheid te meten en je bent klaar om off-season je favoriete sport te beoefenen!

Skiën, maar dan anders

Voor deze sport zal je íets verder moeten reizen: in ons vlakke landje zijn er namelijk weinig geschikte hellingen beschikbaar om te kunnen grasskiën. Zoals de naam al zegt is grasskiën in feite niets anders dan skiën op gras. Qua techniek verschilt de sport nauwelijks van skiën, topsporters doen het zelfs om ’s zomers in vorm te blijven! Het enige puntje is dat je iets meer bescherming nodig hebt omdat de ondergrond een stuk harder is dan wanneer er sneeuw ligt. Knie-, scheen- en elleboogbeschermers zijn geen overbodige luxe en misschien is het tóch handig om die glazen PanzerGlass screenprotector aan te schaffen voor je smartphone.

Zoals je ziet zijn er genoeg alternatieven om ook ’s zomers sporten met een winterse touch te beoefenen.

Welk alternatief voor jouw favoriete wintersport gebruik jij in de zomer?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.