logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Winter in Gent


Het is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij Kerst, maar Gent is een absolute aanrader! De plaats is volgens de Ierse krant ‘The Independent’ zelfs de beste plek als je eens wat nieuws wilt ontdekken tijdens de kerstperiode. Tijdens deze periode vind je bij onze zuiderburen de Gentse Winterfeesten. Dit is afgeleid van de Gentse Zomerfeesten, het grootste culturele volksfeest in de openlucht in Europa. De Gentse Winterfeesten staan in het teken van gezelligheid. De binnenstad verandert in een winterwonderland en je wordt overrompeld door alle lichtjes, eetkraampjes, de ijsbaan en optredens. De geur van hout en glühwein stroomt je lichaam binnen en maakt de beleving compleet.

Tijdens de Gentse Winterfeesten kun je een bezoekje brengen aan de kerstmarkt. Meer dan 150 houten kraampjes strijken neer op van het St.-Baafspein tot aan het einde van de Korenmarkt. Omringt door sparren en dennen kun je verdwalen tussen leuke hebbedingetjes zoals goedkope telefoonhoesjes of souvenirtjes en kun je een stop maken bij een lekker eetkraampje. Wil je de dag graag volmaken tot in de late uurtjes? Duik dan een van de pop-up bars in. Ga naar de Moose bar en geniet overdag eerst van een gezellige openhaard. ‘s Avonds verandert de bar in een muziektempel met optredens van bands en dj’s. Wil je graag naar dé hippe weekend bar van Gent? Ga dan naar RAY, een bar die in de wintermaanden wordt omgetoverd tot Husky bar. Een kas vol met planten en een leuke inrichting. Ook mag een bezoek aan de Zebrastraat niet ontbreken. Een uniek staaltje historische en moderne architectuur bij elkaar. De Zebrastraat is de perfecte setting voor culturele evenementen dus ook tijdens de Gentse Winterfeesten mag deze straat niet ontbreken. De hele straat wordt omgetoverd tot een overdekt bos. Geniet van muzikale optredens en warm op met een stomend drankje of winters streetfood. Een perfecte plek om even bij te komen van een lange wandeltocht door de stad.

Heb je altijd al eens het echte kerstgevoel willen ervaren in een kasteel? Ook dat kan tijdens de Gentse Winterfeesten! Gravensteen, een burcht in Gent, wordt van top tot teen ondergedompeld in winterse sferen. Ontdek de magie van warmte en gezelligheid tussen de wenteltrappen en dikke kasteelmuren. Een echte bourgondisch sfeer met prachtige feesttafels en versiering. Een plek die je absoluut wilt vastleggen zodat je er later nog eens van kan genieten. Zorg wel voor een stevig Huawei P9 hoesje. De stenen ondergrond in een kasteel is natuurlijk keihard en het zou balen zijn als je telefoon kapot valt.

Wil je Kerst beleven zoals ze het vroeger deden? Dan moet je op het Sint-Veerleplein zijn. Hier ga je terug in de jaren ‘20. Een echte antieke paardenmolen en een carrouseltent uit 1926 met familiebar. Zing ‘s avonds mee met een kerstkoor of feest mee met de après ski party. Houd je meer van een sportieve middag? Waag je dan aan de prachtige schaatsbaan op het Emile Braunplein. De imposante stadshal is versierd met lichtjes en de schaatsbaan is voor het grootste deel uitgespreid onder de hal. Je kunt daarom altijd schaatsen, zelfs als het regent!

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te beleven in het prachtige Gent. Je bent de hele dag zoet en daarom zal een draadloze oplader ook zeker van pas komen. Zo kun je van begin tot eind al je herinneringen blijven vastleggen. De Gentse Winterfeesten zijn van 6 december t/m 5 januari.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.