logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ik wil een knuffel, David Melling

Dorus wordt ’s morgens wakker met heel veel zin in een knuffel. Hij gaat op zoek, maar een echt fijne knuffel kan hij niet vinden. Ze zijn te klein, te kort, te hard of gewoon niet lekker! Uiteindelijk vindt Dorus waar hij zo naar op zoek was: een zachte, warme, dikke berenknuffel in de armen van zijn eigen moeder.

Een heerlijk boek met geweldige illustraties boordevol humor om pagina na pagina zachtjes bij te gniffelen. Voor alle moeders en voor iedereen die een knuffel heeft verdiend.

Ik wil een knuffel is een lief en grappig boek over een beer die van alles en iedereen wil knuffelen, gewoon, omdat-ie daar zin in heeft. Maar is iedereen daar wel van gediend? En is alles wel geschikt om te knuffelen? Het boek vertelt in niet al te veel woorden maar wel goed geïllustreerd (ook met deelillustraties) over de avonturen van Dorus op zijn queeste. Grappig is ook dat niet alle andere dieren even graag geknuffeld willen worden. Waarom is dat? En kun je ook knuffelen met voorwerpen? Zo ja, welke wel of welke niet? En wat is belangrijk in een knuffel, en wat juist niet? Dat soort vragen maken het boekje zeker zo leuk. Je kunt je helemaal uitleven op de laatste twee pagina’s waar verschillende grappige vormen en manieren van knuffelen zijn beschreven. Leuk, grappig, en vooral lief: het boek dat uitnodigt om nog vaker te knuffelen.

Ik wil een knuffel, David Melling
Van Goor, februari 2011, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789047513278


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.