logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Winnaars ontwerpwedstrijd My Samsonite krijgen koffer in Limited Edition

Samsonite, de onbetwiste marktleider en trendsetter op het gebied van reisbagage koos Lisa Galesloot tot landelijke winnaar van de van de Design My Samsonite contest. Van alle inzendingen binnen Nederland is haar ontwerp voor de Cosmolite® koffer door de vakjury als beste verkozen. De internationale winnaars van de Design my Samsonite contest zijn de Russische Tanya Padalka en de Duitse Hannah Kuppers. De koffers met het design van deze twee worden als Limited Edition in de Samsonite collectie opgenomen en zijn vanaf september verkrijgbaar.

Het ontwerp van Hannah Kuep

Het ontwerp van Tanya Padalka highlight het New Yorkse landschap, inclusief het Vrijheidsbeeld. Het ontwerp sprong er met het uitgebreide spectrum aan kleuren en vormen uit. Het design van de Duitse Hannah Kuppers viel de jury vooral op door een ‘levendige’ wereldkaart. De ontwerpster toont de leukste en belangrijkste internationale routes door gebruik te maken van een uitgesproken kleurenpallet en is volgens de vakjury een echte winnaar omdat het reizen naar leuke en verre bestemmingen promoot.

Het ontwerp van Lisa Galesloot

Naast een Limited Edition set die in productie wordt genomen, wonnen de kandidaten wonnen ook een reis ter waarde van € 3.000,- naar New York en Kaapstad. De Italiaanse Adam Lamkharbek uit Italië kreeg de meeste stemmen online en mocht de publieksprijs in ontvangst nemen. Naast de internationale prijzen en de publieksprijs werd er per land ook een winnaar uitgekozen. In Nederland was dat Lisa Galesloot.

Over de Design My Samsonite Contest

Alle studenten van een kunst- of ontwerpacademie of pas afgestudeerden konden zich vanaf maart 2013 inschrijven voor deze unieke internationale ontwerpwedstrijd door hun ontwerp van een Cosmolite- of Firelite koffer te uploaden op www.designmysamsonite.com. Door middel van een uniek printvormingsproces worden de winnende ontwerpen geprint op de Samsonite koffers die dankzij ijzersterk Curv materiaal ultralicht maar bijzonder sterk zijn. Samsonite mocht meer dan 300 kandidaten uit 10 verschillende landen met hun design verwelkomen op de website.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.