logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips voor het bedenken van je eigen leerzame kinderliedjes zoals in Cocomelon

Voor muziekliefhebbers is Cocomelon het programma om spelenderwijs te leren over kleuren, vormen, letters en cijfers. Ieder onderwerp wordt in een liedje gegoten om het kinderen makkelijker te laten onthouden. Zelf een leerzaam liedje maken kan dan ook een leuke, maar uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je eigen leerzame kinderliedjes te maken:

  1. Vermijd lange zinnen. Korte zinnen die rijmen werken goed om te onthouden en moeilijke woorden te vermijden die voor hen te ingewikkeld zijn.
  2. Kies onderwerpen die aansluiten bij de interesses van kinderen zoals kleuren, cijfers, dieren, het alfabet, enzovoort.
  3. Gebruik ook regelmatig herhaling in de tekst om de liedjes gemakkelijker te onthouden en mee te zingen.
  4. Maak de liedjes interactief door bijvoorbeeld simpele bewegingen of handgebaren toe te voegen, zodat kinderen actief kunnen deelnemen aan het zingen en leren.
  5. Gebruik een pakkend ritme en melodie om de aandacht van kinderen te trekken en hen te helpen zich te concentreren. . Of klap de maat zodat kinderen makkelijk kunnen meedoen.

Met deze tips kun je nu zelf ook educatieve kinderliedjes maken. Waar over wil jij als eerste samen met je kleintje(s) gaan zingen?

Mocht je toch wat extra inspiratie nodig, maak je dan klaar om mee te zingen en over de wereld te leren met Cocomelon! En mis niet de volledige afleveringen elke dag op de TV-zender Cartoonito.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.