logo-liggend-wit-donkerblauw

Speelgoed review: Nerf Ultra Select

Een tijdje terug kwam Nerf met een nieuw systeem: Nerf Ultra, met pijlen die verder schoten dan voorheen… en met een grotere trefzekerheid. Toch sloeg het systeem (ook in onze bevindingen) niet heel erg goed aan. Toch kun je met zo’n concept fraaie blasters bedenken. Zou de Nerf Ultra Select de blaster zijn die de Ultra op de kaart zet?

nerf ultra select sfeerbeeld

Select your darts!

De naam Nerf Ultra Select slaat op het magazijn van deze blaster. Dat zijn er namelijk twee! Je kunt twee verschillende darts tegelijk in je blaster laden. Eentje voor een grotere accuratesse, eentje voor een grotere afstand (of ‘standaard’ darts, mocht jij dat willen. Of allebei dezelfde voor een dubbele dosis van dezelfde darts, zodat je langer van de actie kunt genieten). Door de voorwaartse greep te bewegen, verschuift het magazijn van links naar rechts (of andersom) en kun je met die betreffende darts schieten. Je kunt dat bewegende deel trouwens ook met de hand duwen, maar met de hendel is toch wat prettiger… en stoerder. Aan de zijkant van iedere darts-clip vind je een transparant venster, zodat je ziet hoeveel darts je nog beschikbaar hebt. En dat is erg prettig!

Nieuwe darts

En met de Nerf Ultra Select wordt meteen een nieuwe dart geïntroduceerd, die nog preciezer is te lanceren. Deze speciale Ultra-darts hebben brede koppen met platte fronten. En dat werkt bijzonder goed: ze treffen vrijwel altijd doel (wat natuurlijk ook deels terug te wijzen is aan onze mik-skills (schouderkopje voor onszelf!)), waardoor dit de meest nauwkeurige Ultra-darts zijn die je kunt vinden. Ik ben benieuwd of je deze darts binnenkort ook los kunt kopen – er zullen veel gegadigden voor zijn!

nerf ultra select met darts

Snel knallen

Wat ook opvalt, is dat je bij deze blaster batterijen moet gebruiken. Dat wijst op een volautomatische functie, en inderdaad: met de ene trekker activeer je het blastersysteem en met de hoofdtrekker schiet je de darts weg. Dat kan met een snelheid tot 2 darts per seconde, wat voor Nerf misschien niet heel snel is, maar wel een prettige snelheid blijkt. En: iedere dart krijgt dezelfde power mee! Jammer genoeg maken deze soort Nerf-blasters wel geluid, wat in een nerf-battle niet altijd wenseljk is. Is je magazijn leeg, of gebruik je de verkeerde munitie? Dan stopt de motor automatisch. Zo hoor je ook dat je ‘out of ammo’ bent.


Ga direct naar Nerf Ultra Elite op BOL.com.

Recensie over Nerf Ultra Elite

De Nerf Ultra Elite is alles wat je wil in een Ultra-blaster. De twee magazijnen zijn makkelijk te wisselen en bieden gave mogelijkheden. De grotere precisie van de nieuwe darts zijn een verademing om mee te werken. De trigger is door de vingerbescherming wat krap, wat lastig is voor mensen met grotere handen of dikke vingers. Het model ziet er stoer en robuust uit, met een scoperail op de bovenkant voor extra uitbreidingsmogelijkheden. Met de gewichtsverdeling is goed rekening gehouden met de batterijen, die de blaster fijn in balans brengen. Voor onderweg heeft de blaster een handvat aan de bovenkant, wat het meenemen makkelijk maakt. Ook dan is hij goed in evenwicht.

Score: 8


Informatie

Nerf Ultra Elite
Adviesprijs: 59.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Judith avatar
  Judith

  oeh wow deze heeft mijn zoontje nog niet gezien en dat is maar goed ook 😉

 2. Jaxon V avatar
  Jaxon V

  WAUW, GAAF…..nu nog winnen

 3. Oma Will avatar

  Prachtig voor mijn kleinzoon

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Leuk doe heel graag mee

 5. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe heel graag mee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.