logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: The Bikeriders

The Bikeriders is een film die de opkomst en transformatie van een motorclub in het Midwesten van de Verenigde Staten volgt. Met hoofdrollen voor Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy en Norman Reedus, schetst de film een beeld van de Vandals, een motorclub die over een periode van tien jaar drastische veranderingen ondergaat.

Outsiders

In het begin functioneert de club als een toevluchtsoord voor outsiders, mensen die zich niet thuis voelen in de mainstream samenleving en op zoek zijn naar een plek waar ze geaccepteerd worden. De Vandals bieden een gevoel van gemeenschap en kameraadschap, waar vrijheid en broederschap hoog in het vaandel staan.

Trailer van The Bikeriders

Vandals

Door de ogen van verschillende leden van de club, zien we hoe de Vandals aanvankelijk een onschuldig en avontuurlijk karakter hebben. Ze rijden samen, beleven avonturen en vormen een hechte gemeenschap. Deze periode wordt gekenmerkt door een sterke onderlinge band en een gedeelde passie voor motoren en de open weg.

Verandering

Na verloop van tijd begint de dynamiek binnen de club echter te veranderen. Externe invloeden en interne conflicten zorgen ervoor dat de Vandals evolueren van een eenvoudige motorclub naar een meer sinistere bende. Criminele activiteiten nemen toe, en de oorspronkelijke waarden van de club worden bedreigd. De eens zo hechte gemeenschap komt onder druk te staan door machtsstrijd, verraad en de toenemende aanwezigheid van geweld.

Slecht imago

The Bikeriders onderzoekt de impact van deze transformatie op de leden van de club en hun relaties met elkaar. Het laat zien hoe de veranderingen binnen de club hun levens beïnvloeden en hoe sommigen proberen vast te houden aan de oorspronkelijke idealen, terwijl anderen meegaan in de nieuwe, duistere richting die de Vandals inslaan.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.