logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Win, Harlan Coben

Windsor Horne Lockwood III is de hoofdpersoon van het boek Win, geschreven door Harlan Coben. Windsor heeft een goed leven: hij is een knap, zeer intelligent en is stinkend rijk, met een flinke bankrekening die van generatie op generatie blijft groeien. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Windsor heeft namelijk te maken gehad met heel wat vooroordelen, waarbij zijn naam, zijn tengere gestalte en zijn hooghartige houding hem niet bepaald ten gunste zijn.

Onderzoeker

Die vooroordelen hebben er ook voor gezorgd dat Windsow van zich af heeft leren bijten. En hoe! Degenen die hem onderschatten hebben er al snel spijt van, vaak vanuit een ziekenhuisbed. Dat maakt hem tot een geweldige sidekick van Myron Bolitar, de onderzoeker die je misschien kent uit de eerdere boeken van Coben. In het boek Win draait het echter niet om Myron Bolitar, maar om de overmoedige sidekick zelf. Het is een oorsprongsverhaal. Hoe is Windsor in deze positie terechtgekomen?

Verhaal van Win

Win heeft veel te zeggen, zowel over zijn hedonistische bezigheden als waarom de FBI denkt dat hij iets weet over een bizarre moordscène in het penthouse van een rijke kluizenaar in Manhattan. De FBI is niet verbaasd dat Win de man niet kent, maar stelt toch vraagtekens bij twee voorwerpen die bij het slachtoffer zijn gevonden: een schilderij van Vermeer dat is gestolen van de familie Lockwood en een koffer met de initialen van Win. Die zijn beide 20 jaar geleden ontvreemd, rond de tijd dat zijn nicht Patricia werd ontvoerd en gevangen gehouden in een afgelegen hut. Ze ontsnapte, maar de zaak werd nooit opgelost. Het lijkt erop dat dit nieuwe slachtoffer verbonden was met Patricia’s angstaanjagende beproeving, maar ook met binnenlandse terroristen die 40 jaar geleden meerdere nog onopgeloste misdaden pleegden.


Ga direct naar Win op BOL.com.

Recensie over Win

Win duikt in het verleden om het heden kritisch te kunnen bekijken. Daarbij gebruikt hij zijn intelligentie en rijkdom om informatie te verkrijgen. Daarbij worden morele dilemma’s en bloedstollende actiescènes niet vermeden. Terwijl leugens boven water komen en soms worden opgelost, geheimen worden onthuld en schijnbaar onmogelijke beslissingen worden genomen, maakt Win duidelijk dat het leven niet bepaald zwart-wit is.

Score: 8


Informatie

Titel: Win
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 384
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022580660
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.