logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Win elke discussie, Mehdi Hasan

Mehdi Hasan wordt beschouwd als een van de meest geduchte debaters en interviewers. Hij heeft die reputatie jarenlang opgebouwd en ontwikkeld, vanuit de journalistieke wereld en inmiddels heeft hij zijn eigen show op MSNBC. Hij legt iedereen het vuur aan de schenen, of het nu gaat om politici of zakenmannen, experts of beleidsmakers. Dat doet hij niet om te jennen of te pesten, maar door onderbouwde stellingen en kritische vragen. Met twee decennia ervaring in het uitzenden schetst Mehdi Hasan in zijn nieuwe boek hoe hij elk argument kan winnen door gebruik te maken van de technieken, ervaringen en principes die hij in zijn carrière heeft ontwikkeld.

Eindeloos kibbelen

Hasan maakt duidelijk dat we overal aan het argumenteren en kibbelen zijn: op de werkvloer, op social media, aan de eettafel, rondom beleidsvorming voor overhedne of bedrijven. Overal zijn we bezig met discussiËren op verschillende niveaus. Sommige gesprekken zijn wat minder heftig dan andere, maar de basis is gelijk. Je voelt de neiging om onenigheid te uiten, maar hoe uit je dat op een beschaafde manier? Hoe voorkom je dat een meningsverschil eindigt in een ruzie, in plaats van een goed gesprek? Hasan neemt ons mee van de Grieken naar Churchill, van Cicero naar Martin Luther King, Tony Blair en Elizabeth Warren.

Anekdotes en feiten

Hasan maakt dankbaar gebruik van zijn kennis en ervaring. Het boek is niet alleen doorspekt met feiten en kennis, onderzoeken en wetenschappelijke bevindingen, maar ook met persoonlijke ervaringen, anekdotes en koppelingen met wat meer mainstream onderwerpen, zoals Star Trek of voorbeelden uit de recente politiek. Met behulp van die voorbeelden laat Hasan zien hoe discussies ontstaan, welke mechanieken van kracht zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken in jouw eigen voordeel.


Ga direct naar Win elke discussie op BOL.com.

Recensie over Win elke discussie

Win Elke Discussie is een onderhoudende inleiding over de technieken voor het maken van effectieve argumenten. De voorbeelden, geschiedenis, persoonlijke ervaringen en onderzoeksresultaten in dit boek maken het een gevarieerd en levendig boek, dat over meer gaan dan alleen maar debatteren en argumenten winnen. Gezien Hasans ervaring is het niet vreemd dat er ruim aandacht is voor grote sprekers en het effect van hun debatten en speeches, waardoor het wat minder betrekking heeft op de ‘standaard borreldiscussie’. Minpunt is de wat stroeve en hooghartige vertaling van het boek, waarin de Engelse brontekst nog altijd proefbaar is.

Score: 7


Informatie

Titel: Win elke discussie
Auteur:
Uitgever: Business Contact
Aantal pagina’s: 332
Type boek: Paperback
ISBN: 978904716335
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.