logo-liggend-wit-donkerblauw

Een originele en handgemaakte onderzetter van Sukhi


Filz_kugel_teppich_winter_dekoration_sukhi_home_interiorMaatschappelijk ondernemen is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Helaas blijken veel bedrijven die term nogal ruim op te vatten, waarbij de makers van kleding, voetballen en andere accessoires er maar mondjesmaat op vooruit gaan. Dat het ook anders kan zien we gelukkig ook steeds vaker. Zoals bij Sukhi. Een sociale onderneming dat prachtige designkleden levert. Handgemaakt, en van de hoogste kwaliteit. Ieder kleedje heeft zijn eigen karakter, en de liefde die erin is gestoken door hun collega’s in Nepal, Turkije, India en Marokko is bijna voelbaar. Met een kleedje van Sukhi heb je een uniek en handgemaakt product in huis waar je direct blij van wordt. Of Sukhi, want dat is Nepalees voor blij.

sukhimatot-maton-valmistusDe Sukhi kleden worden met de hand gemaakt, zoals gezegd, met verschillende technieken. Technieken die al eeuwenlang in de verschillende landen gebruikt worden. Zo worden in Nepal kleine vervilte bolletjes katoen aan elkaar genaaid, maken ze in India wollen en vilten kleden met allerlei technieken en komen uit Turkije patchworkkleden. Of natuurlijk de Beni Ouarain kleden uit Marokko! Grote kleden, waar je lekker op kunt zitten, maar ook kleine kleedjes, voor op tafel of om bijvoorbeeld zo’n grote high tech speaker wat zachter en vrolijker te maken. Van kleine ronde kleden met een diameter van 20 centimeter tot grote tapijten van drie meter doorsnee: op de website van Sukhi vind je een enorme diversiteit aan kleuren, vormen, technieken en inspiratie. Tevens vind je per tapijt handige onderhoudstips – altijd handig!

@ plaza.rakuten.co.jp_melcicafe (3)

 

En zo heb je echt een mooie win=winsituatie. Sukhi laat de kleden direct bij hun eigen mensen maken. Zij krijgen dus ook direct via Sukhi betaald, zonder tussenpersonen. Daarbij mogen ze hun eigen ambacht uitvoeren, dat al generaties lang in de familie zit en tot in de puntjes is geperfectioneerd. Ondanks dat vakmanschap wordt er hier in Nederland toch nog wat controle op uitgeoefend, om eventuele oneffenheden of een kleine beschadiging te herstellen. En zo krijg je een uniek kleed in huis dat oerdegelijk en ontzettend comfortabel is – en waarbij je zeker weet dat het maatschappelijk verantwoord is gemaakt – door eerlijke mensen tegen een eerlijke prijs. En natuurlijk onder goede arbeidsomstandigheden, met goede gereedschappen en materialen. Volgens Sukhi zijn de kleden goed bestand tegen de tand des tijds, en zouden ze zonder problemen generaties mee kunnen gaan. wol-vilt-kleed

Neem dus vooral eens een kijkje op deze wonderlijke website en neus lekker door al die kleurenpracht aan kleden, laat je meevoeren naar andere landen en droom daarbij vooral lekker weg over hoe jouw blote voeten zouden voelen op zo’n lekker zacht wollen kleed!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Nikki - Sukhi.nl avatar

  Zo leuk!! 🙂 Inmiddels zijn de winnaars bekend gemaakt!
  groetjes, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 2. Adriaan avatar
  Adriaan

  Mijn vrouw wordt hier erg blij van met al die kleurtjes.

 3. Dientjuh Jansen avatar

  wauw ik vind het https://www.sukhi.nl/rechthoekig-advik-wollen-lus-kleden.html echt super mooi ! Ik doe heel graag mee Leuke Suggesties !


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.