logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Marry Me

marry me dvd

Zangeres Kat Valdez (gespeeld door Jennifer Lopez) en de aantrekkelijke rising star Bastian (een rol van Maluma) zijn het meest sexy celebrity couple ter wereld. Ze staan op het punt om te trouwen tijdens een concert in aanwezigheid van hun fans. Door middel van een nieuw liedje, Marry Me, willen ze de plechtigheden inluiden en elkaar voor duizenden fans (en miljoenen online) live het Ja-woord geven. Totdat een roddel roet in het eten gooit…

Tegenpool

Aan de andere kant leren we Charlie Gilbert (gespeeld door Owen Wilson) kennen. Hij is een gescheiden wiskundeleraar die vastzit in zijn dagelijkse routines en door zijn dochter als ‘saai’ wordt betiteld. Zeker omdat de nieuwe vriend van haar moeder juist heel avontuurlijk is en allerlei dappere dingen doet. Door een speling van het lot mag Charlie samen met zijn dochter Lou naar het concert, meegesleept door een heel lieve collega Parker. Parker is decaan op de school waar Charlie lesgeeft (en waar zijn dochter sinds kort ook naar toe gaat). Parker zou eigenlijk met haar vriendin en diens beste vriendin gaan. Wanneer haar vriendin het uitmaakt, heeft ze dus twee kaarten over! En zo staan Parker, Charlie en Lou dus in het publiek, met een groot bord Marry Me (de titel van het lied). Wanneer Kat enkele seconden voor de ceremonie er achter komt dat Bastian is vreemdgegaan dreigt ze in te storten op het podium. Maar dan maakt Kat de impulsieve beslissing om met Charlie te trouwen. En… hij zegt ‘ja’, ten overstaan van al die vreemden! Vanaf dat moment verandert hun leven in een onverwachte, maar tevens gecompliceerde romance. ​

Bekijk de trailer van Marry Me

Twee werelden komen samen

Het mooie aan deze film is eigenlijk wel dat je nu ziet dat twee werelden samenkomen. Charlie heeft zijn dagelijkse beslommeringen. Hij geeft zijn lessen, is betrokken bij zijn leerlingen en zorgt dat zijn dochter niets te kort komt. Maar: hij is voorspelbaar, misschien zelfs wel saai. Zoals dat vaak gaat, als er kinderen en verantwoordelijkheden in het spel komen! Kat daarentegen is een social-mediabeest, die alles doet voor de likes. Haar leven lijkt aan elkaar te hangen van verplichtingen, filmpjes en Instagram. Maar is Charlies leven zo saai – en Kats leven zo leeg en commercieel? Doordat ze allebei openstaan voor elkaars wereld ontdekken ze steeds meer over elkaar en over elkaars leven. En blijkt lang niet alles te zijn zoals ze denken! Want Kat heeft nu eenmaal het Ja-woord gegeven tegen de voor haar onbekende Charlie. Om haar fans toch even duidelijk te maken dat het geen stunt is, besluiten ze elkaar in ieder geval drie maanden beter te leren kennen. In eerste instantie voor het publiek, maar langzaam groeien ze naar elkaar toe. Zoals dat hoort, in zo’n romcom.


Ga direct naar Marry Me op BOL.com.

Recensie over Marry Me

De basis van het verhaal is niet heel spannend: twee tegenpolen komen elkaar tegen en blijken elkaar toch leuker te vinden dan ze eigenlijk hadden gedacht. Het concept (‘ja’ zeggen zonder elkaar te kennen is natuurlijk wel nieuw en verrassend, zeker ook omdat het zo spontaan gebeurt. De film heeft nog een paar andere verrassende momenten in petto voor je, met soms hartverwarmende effecten, soms werkt het op je glimlachspieren. Marry Me is een heel fijne romantische komedie met een geweldig tempo. Je zult je geen moment vervelen tijdens deze film!

Score: 8


Informatie

Titel: Marry Me
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 112 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. will avatar
 2. Nanda avatar
  Nanda

  loot graag mee

 3. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 4. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.