logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: William Wenton en de Orbulatoragent

William Wenton en de Orbulatoragent

Vanaf deel 1, William Wenton en het geheim van de Luridiumdief, neemt schrijver Robbie Peers je mee in een wonderlijke wereld van wetenschap, wonderen, robots en mysterieuze gebeurtenissen. In het derde deel uit de reeks, William Wenton en de Orbulatoragent, komt er een einde aan de spannende eerste avonturen van de meester-puzzelaar William Wenton.

Wetenschappelijke invasie

Je moet weten dat William Wenton nog maar twaalf jaar oud is wanneer hij wordt opgenomen in het Instituut voor Posthumaan Onderzoek, een geheime organisatie die geheimen geheim moet houden. Daar bewaren ze bijvoorbeeld ook het bevroren lichaam van Abraham Talley, een man die het vloeibare metaal Luridium in zich had, maar ook tegen de kwaadaardige Cornelia met haar metalen handschoen. In het vorige deel dachten ze dat ze af waren van Cornelia, maar toch sluimert er iets: er gebeuren rare dingen op het instituut. Zelfs de directeur doet raar. Zo heeft hij alle robots vervangen door gloednieuwe exemplaren, die ook nog eens heel erg streng zijn. Wat is er toch aan de hand? De beste codekraker ter wereld, William Wenton, duikt er vol overgave in, gesteund door zijn vriendin Iscia.

Spannende strijd

William Wenton en de Orbulatoragent is een spannend deel uit de reeks. Het steunt een stuk minder op het oplossen van puzzels en mysteries als de eerste twee delen, maar in het heetste van de strijd zijn er nog genoeg onduidelijkheden en vraagtekens die beantwoord moeten worden. Dit keer is het echter op een wat menselijker vlak dat deze vragen naar boven komen rijzen. Bovendien krijgt William te maken met de Orbulatoragent, een soort geheim agent die al duizenden jaren ronddwaalt over de wereld: een superrobot die bestaat uit high-tech onderdelen waar zelfs de beste technici nog iets van kunnen leren. Maar is deze mysterieuze man echt zo’n goede hulp? En wie kan William vertrouwen? Hij heeft namelijk een wapen in handen die de lijn van de wereld echt kan veranderen. Als die in verkeerde handen valt… heeft iedereen een probleem!

Ga direct naar William Wenton en de Orbulatoragent op BOL.com.


Recensie over William Wenton en de Orbulatoragent

CooleSuggesties topper

Een mysterieus boek is het zeker. Onze meesterpuzzelaar William doet zijn best om de wereld te behoeden van een zekere ondergang, zoals hij ook in de eerste twee delen heeft gedaan. Hiervoor krijgt hij hulp uit een compleet onverwachte hoek – maar wel een heel krachtige hulp. Die verrassingen en openbaringen helpen het verhaal telkens weer een sprongetje vooruit. De komische toevoegingen van de robots en de orbulatoragent maken het een heel leuk boek om te lezen: je zult hem maar moeilijk weg kunnen leggen.

Score: 9


Informatie

William Wenton en de Orbulatoragent,
Illustrator: nvt
Uitgever: Gottmer, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025765453. Prijs: 16.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  wow super!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 3. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  wow super!!!

 4. Joost Kampmeijer avatar
  Joost Kampmeijer

  Hopelijk zo spannend dat mijn zoon z’n schermpje een tijdje laat liggen 🙂

 5. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 6. Sanne Christine avatar
  Sanne Christine

  Supergaaf voor mijn jongste zoon, Julian! Doe ik hem een groot plezier mee!

 7. Will avatar
  Will

  Graag meegedaan

 8. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  leuke prijs!!!

 9. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  mooie prijs!!!

 10. Cindy Strijkers avatar
  Cindy Strijkers

  Dit is echt iets voor mijn jongste zoon, die gek is op mysteries, avontuur en puzzels, daar leeft hij helemaal van op. Hij laat graag zijn hersens kraken op een avontuurlijke manier 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.