logo-liggend-wit-donkerblauw

Wild van Freek? Dan geniet je van zijn nieuwe tijdschift!


wild-van-freek

Freek Vonk is dankzij zijn coole televisieprogramma’s een echte naam geworden. Heb je het over wilde dieren? Dan komt dr. Freek Vonk al snel om de hoek kijken. Maar ook over dino’s weet hij genoeg te vertellen! Inmiddels is Freek al lang niet meer alleen op televisie te zien: in museum Naturalis kun je op zoek gaan naar de toppers van Freek, in het supermarktschap vind je hem op shampoo en pleisters, en natuurlijk vind je hem sinds kort in het tijdschriftenschap. Freek heeft namelijk een eigen tijdschrift gemaakt! Wild van Freek, heet het, en gaat over … wilde dieren!

Wilde avonturen

Voor Freek is het maken van een tijdschrift echt iets nieuws. Hij is van nature bioloog, reden voor hem om een paar jaar geleden te beginnen met een aantal televisieprogramma’s. Die begonnen heel klein, als een soort tussendoortje, maar inmiddels zijn dat imposante avonturen geworden. Hij reist de hele wereld rond, op zoek naar vreemde, gevaarlijke en unieke dieren. Vaak lukt het hem ook om die dieren te laten zien. Maar, zo vertelt Freek, eigenlijk is het wel jammer dat hij niet alles kan vertellen. “Veel avonturen zijn natuurlijk al te zien in mijn televisieprogramma’s,” aldus Freek. “Maar lang niet alles. En er zijn nog zoveel dingen meer die ik kinderen zou willen vertellen! Over al die waanzinnige dieren die ik ontmoet en de mooie plekken waar ik kom. Dat kan ik nu doen in mijn eigen tijdschrift! Geweldig, toch?”

Maandblad

Wild van Freek verschijnt iedere vier weken, en is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Naast leuke weetjes en feitjes over dieren vind je natuurlijk ook een flink aantal mooie platen van bijzondere dieren. Ook laat Freek in zijn tijdschrift zien hoe zijn leven er ongeveer uitziet. In coole stripverhalen spelen Freek en zijn leguaan Johan de hoofdrol. Grappig en leerzaam, bijzonder goed gedaan! Maar het draait niet alleen om lezen en leren natuurlijk. Je krijgt zelf ook genoeg te doen. Zo kun je in deze eerste uitgave een grote gif-quiz doen, waaruit je kunt opmaken hoeveel jij precies weet over gif. Ook staan er een aantal andere puzzels en activiteiten in, naast de moppen en strips. Een geweldig stoere afwisseling dat het blad heerlijk maakt om door te neuzen.

Over Wild van Freek

Wild van Freek heeft als doel kinderen uit te dagen zichzelf en de wereld van wilde dieren te ontdekken. Het tijdschrift is los verkrijgbaar in de retail of als abonnement. Twee keer per jaar verschijnt tevens een extra dikke winter- en zomerspecial. Voor meer informatie: www.wildvanfreek.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. mary avatar
    mary

    ja mijn zoon is wild van Freek Vonk. wij kijken altijd naar Freek in het wild. Lijkt ons fantastische het blad.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.