logo-liggend-wit-donkerblauw

Wie spreken de Nederlandse stemmen in van Wil de Krokodil / Lyle, Lyle, Crocodile


Lyle, Lyle, Crocodile (in het Nederlands: Wil de Krokodil) is een live-action/CGI musical en komedie gebaseerd op de gelijknamige boeken van Bernard Waber. In de film komt het populaire personage uit het boek tot leven en wordt hij wereldwijd geïntroduceerd aan een nieuw publiek. Benieuwd naar de Nederlandse stemmen van deze muzikale komedie? Deze Bekende Nederlanders hebben de stemmen van Wil de Krokodil ingesproken!

Ga direct naar het boek Lyle, Lyle, Crocodile op BOL.com.

Over de film Wil de Krokodil

Nadat het gezin Primm naar New York verhuist, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Lyle ontdekt. Lyle is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Lyle bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Lyle’s charismatische eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze iedereen zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Bekijk de trailer van Wil de Krokodil

Een stukje achtergrond

Al in 1962 kon de wereld kennismaken met Lyle Crocodile, of Wil de Krokodil zoals we hem vandaag de dag kennen. De film is namelijk gebaseerd op de prentenboeken van Bernard Waber, die er sindsdien een aantal verhalen van heeft opgetekend. Wil de Krokodil woont trouwens in East 88th Street in Manhattan, New York, mocht je er eens op bezoek willen gaan! Het verhaal voor de film is op deze prentenboeken gebaseerd, waarbij de rol van P. Valenti, die in de boeken maar heel af en toe voorkomt, behoorlijk is uitgediept en het verhaal ook voor volwassenen de nodige diepgang geeft (en toegegeven, die momenten zijn voor de kinderen misschien even wat minder spannend). Wil de Krokodil gaat namelijk over doorzetten, jezelf laten zien en presteren waar je maar kunt. Het gaat ook over dromen die nooit zijn uitgekomen en die je misschien moet laten schieten, over vriendschap… en natuurlijk over heel veel plezier maken en liedjes zingen!

Over de muziek en de makers

In Lyle, Lyle, Crocodile zijn nieuwe nummers te horen, gezongen door Shawn Mendes en geschreven door het team achter de muziek van The Greatest Showman, Benj Pasek & Justin Paul. De speciaal voor de film geschreven nummers maakten Pasek en Paul samen met Ari Afsar, Emily Gardner Xu Hall, Mark Sonnenblick en Joriah Kwamé.

De film is geregisseerd door Will Speck en Josh Gordon naar een scenario van Will Davies. Speck en Gordon zijn ook verantwoordelijk voor de productie samen met Hutch Parker en uitvoerend producenten Kevin K. Vafi, Dan Wilson, Robert J. Dohrmann, Benj Pasek, Justin Paul, Tarak Ben Ammar en Andy Mitchell.

Films koop je online bij:

Dit zijn de Nederlandse stemmen van Wil de Krokodil

 • Wil de Krokodil – Soy Kroon (Shawn Mendes)
 • Hector P. Valenti – Frans Limburg (Javier Bardem)
 • Josh Primm – Silver Metz (Winslow Fegley)
 • Mevrouw Primm – Cystine Carreon (Constance Wu)
 • Meneer Primm – Jelle Amersfoort (Scoot McNairy)
 • Meneer Grumps – Matteo van der Grijn (Brett Gelman)
 • Carol – Carolina Dijkhuizen
 • Trudy – Jayda Monteiro da Silva
 • TV Presentator – Floris Göbel

Films koop je online bij:

De bekendmaking van de Nederlandse stemmen van Wil de Krokodil

Bekijk de Nederlands gesproken trailer van Wil de Krokodil


Ga direct naar Lyle, Lyle, Crocodile op BOL.com.

Recensie over Lyle, Lyle, Crocodile

Lyle Crocodile is een spannende en vlotte film voor het hele gezin, hoewel er voor jonge kinderen misschien wat spannende momenten inzitten (zoals de ontmoetingen met elk van de gezinsleden met de krokodil, de kat die ineens wordt opgegeten of het moment dat Josh flauwvalt). Het heeft gelukkig ook heel wat liedjes, want dat is de enige manier waarop Lyle kan communiceren. Het CGI-team heeft ontzettend goed werk geleverd om Lyle de nodige menselijke trekjes te geven en ik weet zeker dat jong en oud Wil de Krokodil in zijn hart zal sluiten. Wat mij betreft had er meer muziek in mogen zitten, maar de aandacht voor de achtergrondverhalen is ook zeker prettig en fijn voor het verhaal en de continuïteit van alles. Het slot stuk gaat daarentegen weer redelijk vlot en maakt soms iets te grote sprongen in vergelijking met de rest van de film.

Score: 8


Informatie

Titel: Lyle, Lyle, Crocodile
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 106 minuten
Genre: Komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Leuk doe heel graag mee

 2. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  Leuk loot graag mee

 3. Oma Will avatar
  Oma Will

  Ben benieuwd.

 4. Oma Will avatar
  Oma Will

  Graag heb ik mee gedaan.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.