logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wie wint de strijd? Batman v Superman: Dawn of Justice


batman v superman ultimate edition In de films van Batman en Superman zal het je wel eens zijn opgevallen: er wordt met van alles en nog wat gegooid, gebouwen ontploffen her en der, auto’s exploderen op de weg… gaat dat wel allemaal goed voor de mensen uit Metropolis en Gotham? Het antwoord blijkt volmondig: Nee! Vooral Batman maakt er soms een potje van, zo blijkt. Hij gaat nogal grof te keer tegen het gespuis dat hij zo graag oppakt, waarbij hij niet let op een blauwe plek meer of minder. In Metropolis zijn ze inmiddels ook wel een beetje sceptisch ten opzichte van Superman: die man kan werkelijk alles doen wat hij wil. Hij zou zelfs de hele aarde kunnen vernietigen, als hij dat wil. Is dat wel verantwoord?

Strijd der helden

Dat is de basis van Batman v Superman: Dawn of Justice. Sterker nog: er begint zelfs een soort strijd tussen deze helden. Superman kijkt kritisch naar Batmans handelen, sinds hij zo bruut uit de hoek komt met zijn mechanische pakken en wapentuig. Batman moet niets hebben van Superman, sinds Superman het kantoorgebouw van Bruce Wayne ten gronde heeft gericht in een strijd tegen een buitenaardse macht. Dat kan niet langer doorgaan, en de twee krachtpatsers willen elkaar maar wat graag uit de weg hebben.

Jonge Lex

Daar tussendoor struint een jonge Lex Luthor, de aartsrivaal van Superman. Hij is naarstig op zoek naar manieren om Superman te vernietigen. Hij ontdekt al snel dat de stof Kryptoniet daar voor kan zorgen. Dankzij een flinke bankrekening en veel macht weet hij een paar brokken te bemachtigen, hoewel dat de nodige voeten in de aarde heeft. Batman krijgt daar lucht van, en wil de Kryptoniet voor zichzelf hebben om een wapen te maken tegen Superman. Een felle strijd dus, die gepaard gaat met de nodige flashbacks naar het verleden van Batman.

Spannend

Batman v Superman is een super spannende film, die de superhelden wel in een wat duister daglicht zetten, maar je ook even aan het denken zetten over het hebben van superkrachten. Er vinden in de film heel wat gevechten plaats die er fel aan toegaan, reden waarvoor deze film predikaat 12+ heeft gekregen. De standaard bioscoopfilm (de Theatrical Version) springt een beetje van de hak op de tak, wat de film soms een beetje verwarrend maakt. Ga daarom voor de Extended version: die heeft echt een grote meerwaarde!

Informatie

Batman v Superman, Warner Bros Tijdsduur: 181 minuten, Actie. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.