logo-liggend-wit-donkerblauw

Wie spreken de stemmen in van Heinz

Luizenmoeder-ster Ilse Warringa is toegevoegd aan de stemmencast van de animatiefilm HEINZ, een eigenzinnige animatiefilm voor volwassenen, vol droge en absurdistische humor. Eerder werd bekendgemaakt dat acteur en cabaretier Ruben van der Meer de hoofdrol van Heinz vertolkt. Tygo Gernandt is gecast als Heinz’ Grote Tegenspeler Zak, de mysterieuze schurk. 

De film gaat over de nukkige Amsterdamse klaploper Heinz  bekend uit de prettig gestoorde strips van Windig & De Jong  die met forse tegenzin en meer geluk dan wijsheid, de wereld van de ondergang redt. Het script voor de film is geschreven door Piet Kroon, die de film ook regisseert. HEINZ is gebaseerd op de strips van Eddie de Jong en René Windig, bekend uit kranten en vele stripboeken. Zij zijn tevens artistiek betrokken bij de verfilming.

Ilse Warringa speelt de rol van Dolly, de los-vaste verkering van Heinz. Ilse brengt precies de juiste energie, volgens regisseur Piet Kroon: “Ze heeft een zwak voor Heinz, maar kan hem gelijk wel schieten. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.”

Regisseur Piet Kroon, die jarenlang in Hollywood werkte als schrijver, regisseur en story artist, is teruggekeerd naar Nederland om het project te regisseren. In de Verenigde Staten werkte hij aan avondvullende animatiefilms voor o.a. Warner Bros., Disney and Dreamworks. In 2001 regisseerde hijOsmosis Jones voor Warner Brothers Feature Animation. Als schrijver en story artist werkte hij mee aan films als Shrek II (2004), The Tale of Despereaux (2008), Despicable Me (2010) en Rio (2011). Zijn korte Nederlandse animatiefilms DaDA (1995) en T.R.A.N.S.I.T (1997) wonnen verschillende prijzen op internationale festivals.

HEINZ wordt geproduceerd door filmproductiemaatschappij BosBros, met Fabrique Fantastique (BE) en Submarine (NL) als coproducent. De film beleeft zijn première op het Parool Film Fest (10 t/m 14 oktober 2018) en wordt later door distributeur September Film uitgebracht in de bioscoop.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Heinz woont al sinds jaar en dag ongevraagd in bij zijn vriend Frits en de briljante uitvinder Professor Aap. Op een dag vraagt zijn vaste verkering Dolly hem op hun zoontje Kleine Bever te passen. Dat gaat maar even goed. Dan krijgt Heinz dikke mot met Frits en Aap. Zonder pardon wordt hij, met kleine oogappel en al, buiten de deur gezet. De volgende ochtend wordt Heinz wakker in een vreemd bed. In het Amsterdamse Sprookjesbos. En Kleine Bever is spoorloos verdwenen! Heinz heeft geen idee wat hem is overkomen. Maar iedereen die hij tegenkomt, lijkt zich hém maar al te goed te herinneren. En heeft de grootst mogelijke problemen met hem. Al snel wordt hij achter de vodden gezeten door boze boskabouters en razende postzegelverzamelaars. Heinz is de wanhoop nabij. Waar is Kleine Bever?! Benieuwd wie de Nederlandse stemmen inspreken van Heinz? […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.