logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wie is wie in Draken: Rijders van de berk / Race naar de rand

drago_s1_003_h

De machtige draken die te zien zijn in DRAKEN: RACE NAAR DE RAND zijn zeer loyaal aan elkaar en doen alles om hun berijders te beschermen. En dat is wederzijds. ‘De drakenrijders kunnen dingen doen met hun draken die ze nooit alleen zouden kunnen doen’, zegt uitvoerend producent Doug Sloan. In DRAKEN: RACE NAAR DE RAND vliegen onze heroïsche drakenrijderteams hoger dan ooit tevoren.

HIKKIE & TANDLOOS

Hikkie is een onverwachte held, uitvinder en ontdekkingsreiziger die eigenhandig vrede brengt tussen draken en Vikingen. Tandloos, een Helleveeg, is Hikkies beste vriend, een schattige Bommenwerper die hem koste wat het kost beschermt.

ASTRID & STORMVLIEG

Astrid is een stoere en energieke Robbedoes, een uitgesproken schoonheid met een groot plichtsbesef. Astrids beste vriend, Stormvlieg, is een mooie, vurige en sterke Akelige Adder.

SNOTVLERK & HAAKTAND

Snotvlerk vindt zichzelf een held en is vol bravoure, de belichaming van een mannelijke Viking. Haaktand is een Monsternachtmerrie en houdt Snotvlerk scherp, wat een complexe relatie tot gevolg heeft.

VISSENPOOT & SPEKNEKJE

Vissenpoot is de grootste drakenfan. Hij is een beetje verlegen, een aardige goedzak die ook slim is. Speknekje is een Gronkel, een lieve, aanhankelijke draak, en hij is de soulmate van Vissenpoot.

MORRIE, SCHORRIE, BRAAK & BURP

Morrie, de onbehouwen, sluwe zus, en Schorrie, de temperamentvolle, slordige broer, zijn een brutale, onverschrokken tweeling die kicken op adrenaline. De tweekoppige draak Burp en Braak, een Razende Ritzerug, heeft veel gemeen met de tweeling, houdt van vernielen en brengt meer tijd door met gekibbel dan met samenwerken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.