logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wie is de schrijver van Geronimo Stilton?

Geronimo Stilton 50 De karate kampioen

Die vraag krijg ik best vaak in mijn mailbox. Logisch, want boekbesprekingen moeten natuurlijk ook helemaal compleet zijn, met alle informatie voorhanden. Zoals de meeste lezers wel weten, zijn de boeken van Geronimo Stilton en Thea Stilton niet door henzelf geschreven. Iemand gebruikt een pseudoniem, een bijnaam. Maar wie?

Wil zal je niet langer in spanning houden. Wil je weten wie de boeken heeft geschreven? Dat is een Italiaanse vrouw, Elisabetta Dami. Elisabetta Dami is geboren in Milaan, in 1958. Zij schrijft vanaf 1999, inmiddels met een team van schrijvers, de boeken van Geronimo Stilton, waaronder de vele leesboeken over avonturen van Geronimo Stilton, de dikke boeken van Fantasia, maar ook de Prinsessen van Fantasia en de Kronieken van Fantasia. Die boeken worden uitgegeven door de Italiaanse uitgeverij Edizioni Piemme, waar Elisabetta mede-eigenaar van is. Vanuit het Italiaans worden de boeken van Geronimo Stilton vertaald voor wel 35 verschillende landen! Lees ook wie de boeken van Geronimo Stilton en Thea Stilton illustreren!

Meer informatie over de boeken van Geronimo Stilton vind je op www.dewakkeremuis.nl


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook
Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton
Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.