logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Wie is Adam Westerman? Henk Hardeman

Wie is Adam Westerman recensie

Geheugenverlies is een vreemd iets. Je leven is weg, je moet alles weer opnieuw opbouwen. Dat overkomt Adam Westerman als hij bijkomt in het ziekenhuis. Hij heeft geen idee wat er gebeurd is, hij weet niet hoe hij heet… en zelfs zijn naam is onbekend. Veel wijzer van zijn familie wordt hij ook niet. Zijn zus Lotte geeft hem raadselachtige hints en zijn vader verzwijgt alles liever. Alleen zijn beste vriend Harm helpt Adam bij zijn zoektocht naar de waarheid. Maar wie kan hij vertrouwen? Lotte en zijn vader Mark proberen alles in de doofpot te stoppen, Harm lijkt ook een dubbele agenda te hebben. En dus moet Adam zelf maar op onderzoek uitgaan.

Vervlogen verleden

Een bezoek aan een verlaten flat maakt het nog verwarrender. Daar komt hij namelijk in aanraking met Jacco, een zwerver die de verlaten flat anti-kraak bewoont. Hij vertelt hem heel andere verhalen dan Adam tot nu toe heeft gehoord… en laat hem zelfs verontrustende foto’s zien van een jongen die vanaf de 20e verdieping naar beneden is gevallen. Dat lijkt Adam te zijn… maar die is nu toch springlevend? Hoe kan hij zonder al te veel schrammen zo’n val hebben overleefd? En hoe komt hij aan heel specifieke herinneringen aan het appartement op de twintigste verdieping? Een herdenkingspagina op Facebook roepen herinneringen op die Adam onmogelijk kan hebben. Maar van wie zijn die herinneringen dan? En wie is Adam Westerman?

Dubbelleven

Al snel lijkt het erop dat er heel wat meer aan de hand is dan Adam in eerste instantie had gedacht. Het is een verwarrend en diepgaand complot, dat hem terugneemt naar zijn kindertijd. Langzaam maar zeker vallen er steeds meer stukjes op hun plek, maar de spannende ontknoping komt natuurlijk pas als de grote boosdoener van dit hele verwarrende gedoe zichzelf bekendmaakt, in de veronderstelling aan alles en iedereen een eind te maken. Dan volgt er een strijd op leven en dood.


Ga direct naar Wie is Adam Westerman op BOL.com.

Recensie over Wie is Adam Westerman

Wie is Adam Westerman is een spannende thriller voor een jonger publiek, die heel wat vragen doet oproepen tijdens het lezen. In eerste instantie was ik een beetje verbluft over het gebruik van geheugenverlies, wat ook wel wat vragen bij me opriep. Wat als je inderdaad geheugenverlies zou lijden… zou het dan zo ver gaan? Zoetjesaan ontdek je echter dat er meer achter steekt dan alleen het geheugenverlies. Voor je het weet, duik je in een wereld van complotten, een bizarre familiegeschiedenis en een tweede leven…

Score: 8


Informatie

Titel: Wie is Adam Westerman
Auteur:
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 12 jaar
ISBN: 9789000378500
Prijs: 14.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.